2. liga: Bardejov: Galeje sa obísť nedajú

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: LK)
Peter Cuninka|5. feb 2018 o 09:30

VsFZ/Šéfredaktor - Bardejovčania sa tiež pasujú s dlhou zimnou prípravou.

Takmer dvojmesačná zimná zaberačka je naozaj nezávideniahodná. Treba to však vydržať, lebo ako si hráči nabijú baterky v tomto období, tak potom budú šliapať na jar i v jeseni. To si uvedomujú i druholigoví futbalisti Partizána Bardejov.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: LK)

Program je pre nich v týchto týždňoch pestrý a hráči sa na nudu či nebodaj stereotyp sťažovať nemôžu. "Zväčša trénujeme doma, ale máme naplánované aj niekoľkodňové sústredenie v Poľsku," konštatoval jeden z matadorov Šarišanov Vladimír Andraščík. Naznačil, že sa neustále niečo deje v súvislosti s formovaním kádra, zmeny sú smerom von i dnu. Hlavne pre tých, ktorí sa uchádzajú o dres Partizána, je zasa toto obdobie príležitosťou dokázať svoju kvalitu a miesto na súpiske.

Bardejovský tím opustili v minulom období niekoľkí hráči – Grohoľ (Lokomotíva Košice), Ivanko Macej (Vlašim), Gruca (pravdepodobne ukončí kariéru), Patarocha (odišiel a nevrátil sa). V odvete sa už kolektív nebude môcť spoliehať tiež na služby veterána Vladimíra Staša, ktorý sa ocitol v Šarišských Michaľanoch. "Za ním mi je najviac ľúto, však sme niečo vedno preskákali, boli sme tu dvaja poslední mohykáni." Pôvodne koketoval s myšlienkou na angažmán v exotike strelec Hamuľak, ale napokon sa vrátil späť.

Pravdaže, v tábore Partizána sa objavili aj nové či staronové tváre – napríklad D. Lukáč, Vinclér, Romulo Silva Santos, Glebko. Toto iste nie je konečný výpočet, lebo každý kouč chce mať poruke takých zverencov, ktorí mu najviac pasujú do koncepcie. Do štartu jarnej fázy zostáva ešte mesiac a tak nie je vylúčené, že sa ešte daktoré rošády udejú oboma smermi.

Bardejovčania dosiaľ odohrali dva duely – s Michalovcami prehrali a vyhrali nad Krosnom. "Najbližší týždeň bude však poriadne nahustený, lebo zvládneme štyri vystúpenia. Avšak pre každého futbalistu je vždy lepšie, pokiaľ hrá stretnutia než iba trénuje. Celkovo do začiatku súťažných bojov by sme mali mať v nohách približne osem-deväť stretnutí. Samozrejme, zostava sa počas polčasov bude obmieňať, aby si všetci do sýtosti zahrali. Inak, náš kolektív sa azda zmenami i omladil." V priebehu jesene mužstvo ešte nedostalo celkom do krvi predstavy nového lodivoda, teraz je teda priestor na to, aby sa zverenci zžili so zámermi kouča. "Robíme pre to všetko. Je pekné takto hrať, ako vyžaduje lodivod, ale treba stále čo-to vylepšovať. Podstatné je, aby sme v zápoleniach odvádzali zaujímavý, hodnotný a kvalitný futbal a potešili tak divákov."

Prirodzene, i tento skúsený borec tiež prízvukoval, že príprava je dlhá a každý sa už teší na súťažné boje. Lenže dovtedy prichodí absolvovať zimné galeje, obísť sa to nedá. "Je to nutnosť, nič s tým nenarobíme. Musíme však poslúchať i svoje telo, aby sme správne regenerovali a organizmus nepreťažili. Mám na mysli i umelé trávniky. Treba čeliť aj nástrahám počasia či vírusových ochorení, aby sme boli v plnej sile a zdravotne fit," dodal Vladimír Andraščík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. liga: Bardejov: Galeje sa obísť nedajú