2. LIGA: BEZGÓLOVÁ REMÍZA LOKOMOTÍVY SO SEREĎOU

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|21. apr 2018 o 09:30

zdroj: fclokomotiva.sk

Šláger 25. kola II. ligy sa odohral už v piatok. V Družstevnej pri Hornáde privítala košická Lokomotíva lídra tabuľky zo Serede. Zápas priniesol viacero vzrušujúcich momentov na oboch stranách, v strede ihriska mali prevahu modro-bieli, no napriek tomu sa im skórovať nepodarilo. Duel sa napokon skončil bezgólovou remízou.

Lokomotíva opäť nastúpila bez tradičného hrotového útočníka, rovnako ako v Žiline sa v útoku spoliehala na rýchle nohy Borisa Gálla a kapitána Patrika Zajaca. V bránke zasa zraneného Miloša Brédu nahradil Matej Fabini. Domáci začali aktívne, už v druhej minúte sa do šestnástky súpera predieral Karaš, no zakončiť sa mu nepodarilo. Prvú vážnejšiu strelu vyslali až v 22. minúte hostia, Ľuboslav Laura pálil nad. O päť minút neskôr skúšal šťastie spoza šestnástky Boris Gáll, no ani jeho strela nemala gólové parametre. Zahrmieť mohlo po polhodine hry, keď Patrik Zajac poslal ideálny center do veľkého vápna, brankár Ružinský na loptu nedosiahol, no nikým neatakovaný Kamil Karaš pred prázdnou bránkou loptu minul a dobehnúť ju z druhej vlny nestihol už ani Dušan Kolek. Keďže sa neujal ani Kolekov individuálny prienik v 34. minúte, do kabín sa šlo za bezgólového stavu.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

Ubehlo len päť minút druhého polčasu a hostia si vypracovali obrovskú príležitosť. Na jej konci bol, našťastie, skúsený stopér Róbert Cicman, ktorý na bránkovej čiare dokonale zastúpil Fabiniho a vykopol loptu do bezpečia. Lokomotíva odpovedala šancami Zajaca. V 58. minúte mieril z priameho kopu nad, v 65. minúte bola jeho nebezpečná strela spoza šestnástky tečovaná na rohový kop. Aj ten zakončil Zajac, svoju hlavičku však nedokázal upratať medzi tri žrde. Šesť minút pred koncom sa defenzíva domácich dopustila azda jedinej vážnejšej chyby, po ktorej mohli hostia skórovať, no brankár Fabini prvú strelu súpera zlikvidoval a následná gólová dorážka Sašu Popina, napriek mohutným protestom hosťujúceho tábora, prišla z ofsajdu. Lokomotíva sa v závere snažila strhnúť vedenie na svoju stranu, no Sereď aj vďaka kúskovaniu hry doviedla zápas do remízy 0:0.

"Chceli sme vyhrať. Mužstvo sme celý týždeň pripravovali na to, aby sme dnes boli úspešní, aby sme hrali až do poslednej minúty. Očakával som vyrovnaný súboj. Osobne si myslím, že sme boli o ten jeden gól lepší, zaslúžili sme si ho. Mrzí ma, že sme niektoré akcie nedotiahli do úspešného konca. Chalani napriek tomu podali opäť solídny výkon, mrzieť nás môže len koncovka. Defenzíva pracovala celkom slušne, obrancovia si poradili s vysokými hráčmi. Výšková prevaha bola jasne na strane súpera. My sme išli do mierneho rizika, keď sme nasadili nižších, behavých a technických hráčov, no na obranu Serede to platilo. Gáll i Zajac boli nebezpeční. Zápasu chýbal jedine ten gól na našej strane," zhodnotil duel kormidelník modro-bielych Albert Rusnák.

(Autor: FCLK)

25. KOLO DRUHEJ FUTBALOVEJ LIGY

FC LOKOMOTÍVA KOŠICE – ŠKF SEREĎ 0:0
ŽK: 67. Zajac, 89. Cmarko

Rozhodoval: Marhefka

Divákov: 400

FC Lokomotíva: Fabini - Cmarko, Cicman, Pavúk, Hirjak - Gáll (74. Jano), Ilinjo, Harvila, Kolek - Karaš, Zajac (K).

ŠKF Sereď: Ružinský - Mečiar (K), Michalík, Ba, Loduha - Adekuoroye, Bilas (63. Richnák), Ventúra - Laura (El-Razek), Popin, Morong.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: BEZGÓLOVÁ REMÍZA LOKOMOTÍVY SO SEREĎOU