2. LIGA: ERIK STREŇO: KOLEKTÍVNA SILA VIAC AKO GÓLY JEDNOTLIVCA

(Zdroj: FB/FK Poprad, Autor: FK Poprad)
Peter Cuninka|20. aug 2018 o 11:00

VsFZ/Šéfredaktor - Podtatranci nemali s nováčikom z Lipian zľutovanie.

Po dvoch prehrách a jednej remíze konečne zabrali naplno druholigisti Popradu, ktorí vo východoslovenskom derby sfúkli Lipany a nadelili im sedem gólov. Hlavne do prestávky to bola poriadna strelecká smršť Podtatrancov, ktorí nemali s nováčikom zľutovanie. O debakel hostí sa pričinil dvoma zásahmi aj Erik Streňo.

(Zdroj: FB/FK Poprad, Autor: FK Poprad)

Výsledok hovorí jasnou rečou, hostitelia súpera prevýšili a dali mu echo, v čom musí ešte pridať, ak si chce rovnocenne merať sily so silnými účastníkmi súťaže. "Nebolo to o tom, že by bol priebeh taký jednoznačný a tiež sme nemali taký deň, že do čoho sme kopli, to tam padlo. Hrali sme naplno, sústredene od prvej do poslednej minúty, proti Lipanom sme vyrukovali s vysokým pressingom. To nám vychádzalo, štyri zásahy sme zaznamenali po napádaní, k čomu sme boli nabádaní aj trénermi," konštatoval borec, ktorý do FK Poprad prišiel v lete z Prešova. V prvom polčase to bola doslova kanonáda hostiteľov. Po zmene strán výrazne ochabla. Dali Popradčania nohu z plynu dolu? "Možno aj to, ale tiež súper zmenil rozostavenie, dával si viac pozor a ťažšie sme sa presadzovali. Pravda je však taká, že sme mali nahrané a nepotrebovali sme sa hnať za gólmi za každú cenu. Zahrali sme si všetci schuti a som rád, že to dobre dopadlo."

Práve v Tatrane bol spoluhráčom s niektorými súčasnými hráčmi ŠK Odeva Lipany (S. Kraľovič, Hirka), okrem toho sa dobre pozná s Janičom či s Kamencom, takže pozápasové debaty sa zaiste niesli v odlišnom duchu. Ukázalo sa, že ŠK Odeva musí ešte herne dozrievať. "Rozdiel v kvalite je zrejmý už len pri pohľade na obe súpisky. Tentoraz sme to ukázali priamo na ihrisku a to ma teší."

(Zdroj: FB/FK Poprad, Autor: FK Poprad)

Aj pre domácich bol tento duel dôležitý, lebo sa potrebovali vrátiť na víťaznú vlnu. "Nervózni sme však z toho neboli, hoci priznávam, už sme si uvedomovali veľký tlak. Podstatné je, že máme tri body a je jedno, či by sme vyhrali o gól alebo takto vysoko. Každú výhru si vážime a tešíme sa z nej. Po tom, čo nám nevyšli ostatné duely, to už muselo prísť a niekto si to musel odniesť." V Skalici boli východniari na druhej strane pocitov ako naposledy, boli Záhoráci o toľko lepší? "Vonkoncom nie. Základom neúspechu bol prvý inkasovaný gól, po tom, čo sme ho dostali, sme sa ako mužstvo rozpadli. Nič nám nefungovalo, chýbal pohyb, nedokázali sme si prihrať, iba sme loptu odkopávali a domácim padlo všetko, čo mohlo. Je to za nami a teraz sa chystáme na ďalšie vystúpenia," dodal Erik Streňo, ktorý chcel, aby Poprad dominoval aj v ďalšom derby s Prešovom, no tiež to nevyšlo. "Tatran využil svoje možnosti, hoci zväčša sme mali loptu vo svojej moci my, no nepodarilo sa nám dostávať do šancí. Hostia boli efektívnejší a hoci sme vyrovnali, predsa prišli ďalšie údery. Nemôžeme dostávať také góly, ako v tomto dueli, keď sme po štandardkách nezachytávali odrazené lopty a súper mal veľa brejkov, na čo sme nevedeli reagovať," pripomenul borec, ktorý sa proti Lipanom prvý raz uviedol ako zakončovateľ. "Nemyslím iba na ďalšie svoje góly, chcem byť hlavne prínosom pre tím a želám si, aby sme fungovali ako kolektív a darilo sa nám herne i výsledkovo."

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

HIGHLIGHTS FK POPRAD - ŠK ODEVA LIPANY 7:0 (6:0)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: ERIK STREŇO: KOLEKTÍVNA SILA VIAC AKO GÓLY JEDNOTLIVCA