2. LIGA: FABINI PRI PENALTÁCH ZAŽIARIL: ČO Z TOHO, KEĎ NEMÁME BODY

(Zdroj: FCLK, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|18. aug 2018 o 12:05

zdroj: fclokomotiva.sk

Lokomotíva Košice nemá v novom ročníku stabilnú brankársku jednotku. Medzi tromi žrďami sa pravidelne strieda dvojica Matej Fabini - Erik Kolbas. Proti Skalici dostal šancu prvý menovaný a svoj tím podržal. A to aj napriek tomu, že loptu zo svojej siete lovil až trikrát.

Fabini prvýkrát zažiaril už v 9. minúte, keď po faule Bardetského v pokutovom území zlikvidoval nariadenú jedenástku Hlavatoviča. V 39. minúte bol na hlavičku Hašu po rohovom kope prikrátky, no ešte pred prestávkou sa blysol opäť, keď zlikvidoval i druhý pokutový kop, tentoraz z kopačky Dolného.

"Penaltám sa nijako špeciálne nevenujem, je to o intuícii. Našťastie sa mi ich podarilo chytiť. Žiaľ, nepomohlo to. Samozrejme, z osobného hľadiska ma to teší, no keďže sme opäť nebodovali, tak to nič neznamená. Haša mal ešte lepší deň ako ja," naráža 21-ročný gólman na skutočnosť, že český útočník v službách Skalice Roman Haša zaknihoval hetrik. Paradoxom je, že všetky tri góly poslal za jeho chrbát hlavou.

"Na tú prvú hlavičku som si aj siahol, no len dvoma prstami, nedokázal som teda loptu vytlačiť. Pri druhom a treťom góle som už bol prakticky bez šance," opísal gólové momenty Fabini, ktorý neskrýval veľké sklamanie: "Chceli sme vyhrať, keďže ťaháme zlú sériu. Znovu sa to však nepodarilo. Nedokázali sme sa dostať do vyložených šancí, naopak, súper si vytvoril príležitosti a zvíťazil. Sme sklamaní, no musíme bojovať ďalej."

(Zdroj: FCLK, Autor: FCLK)

Brankárska dvojica Fabini - Kolbas je prakticky na jednej štartovacej čiare, a tak dopredu ani jeden z nich nevie, kto nastúpi v ďalšom stretnutí. "Navzájom sa podporujeme, snažíme sa dodať si sebavedomie, nech sa ten druhý cíti čo najlepšie. Nech chytá ktokoľvek, dôležitý je tímový úspech," uzavrel pre klubový web bývalý gólman Tatrana Prešov.

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: FABINI PRI PENALTÁCH ZAŽIARIL: ČO Z TOHO, KEĎ NEMÁME BODY