2. LIGA: FC PETRŽALKA ODŠTARTOVAL ZIMNÚ PRÍPRAVU, V KÁDRI NASTALI PODSTATNÉ ZMENY

(Zdroj: fcpetrzalka.sk, Autor: FC Petržalka)
Peter Cuninka|15. jan 2019 o 11:15

zdroj: fcpetrzalka.sk

Futbalisti FC Petržalka včera predpoludním odštartovali zimnú prípravu na jarnú časť druhej futbalovej ligy. Jeden zo štyroch nováčikov súťaže nazbieral počas jesennej časti 26 bodov (7-5-5), v tíme tak počas zimnej prestávky vládne dobrá atmosféra.

Ešte predtým, ako hráči vybehli na umelý trávnik, prihovoril sa im v šatni generálny manažér FC Petržalka Andrej Kalina. Hráčom zaželal všetko najlepšie v novom roku 2019, hlavne veľa zdravia, aby sa im vyhýbali zranenia a aby mali čo najlepšiu športovú formu a hlavne chuť do futbalu. Na prvom tréningu sa zúčastnilo 16 hráčov a dvaja brankári. Dvojica Valach - Kozlovský je aktuálne s reprezentáciou Slovenska do 21 rokov na prípravnom kempe v Turecku a k tímu sa pripojí 17. januára. Oliver Morócz má povinnosti v škole a vynechá dva tréningy. 

(Zdroj: futbalsfz.sk , Autor: SFZ)

O výrazných zmenách v kádri informoval generálny manažér Andrej Kalina: "Jakub Kosorín hral naposledy v Hodoníne, ale známy je z pôsobenia v Senici. Môže hrať pravé krídlo, ale aj pravého obrancu. Obranca Denis Horník prišiel zo Spartaka Trnava, stopér Ladislav Szöcs je zo Skalice a stredopoliar Peter Nagy z Dunajskej Stredy. Na skúške máme aj Kristiána Pala z Nitry, je to mladý a talentovaný ľavonohý obranca a brankára Dušana Maluniaka z Pezinka. Týchto futbalistov sme sledovali, mali sme o nich záujem, v kádri by sme chceli mať 18 kvalitných hráčov. Odchody prevažujú nad príchodmi. Milan Valašik ide na hosťovanie do Dunajskej Lužnej, Michal Petrovič a Michal Maco posilnia Most pri Bratislave, František Hečko a Martin Privrel odišli do Rakúska, s Petrom Petrášom sme sa dohodli na ukončení spolupráce, František Lády si hľadá nový klub, Pablo Polonyi sa vrátil do mužstva U19, Matúš Hitka začal prípravu s ViOnom Zlaté Moravce a otvorený je ešte odchod Alexa Ivána, ktorý bol na skúške v Seredi. Pokiaľ by odišiel, tak sa obzrieme po ďalšom krídelníkovi."

(Zdroj: fcpetrzalka.sk, Autor: FC Petržalka)

Zimná príprava FC Petržalka bude prebiehať v domácich podmienkach, na regeneráciu hráči využijú šikovné ruky dlhoročného osvedčeného maséra Viliama Kalmana a petržalskú plaváreň. Klub včerajším dopoludňajším tréningom vykročil smerom k profesionalizmu. "Tréningy podvečer a hlavne v zimnom období, keď je rýchlo tma, môžu pôsobiť trochu depresívne. Hovorili sme s každým hráčom, či by im vyhovovali tréningy dopoludnia. Študenti a pracujúci si to vybavili tak, aby všetko stihli. Bude to pre nich lepšie, lebo po tréningu si niektorí môžu ešte niečo navyše pridať," povedal na margo tréningov Andrej Kalina

Pre zachovanie regulárnosti druhej futbalovej ligy je dobré, že Lokomotíva Košice v nej nakoniec pokračuje a že FC Petržalka neprišiel o štyri body, ktoré získal v dvoch jesenných súbojoch s týmto klubom. "Keď som sa dozvedel správu o tom, že "Loky" končí, tak to bol pre mňa šok. A ešte väčší ten, keď som si pozrel tabuľku po anulovaní jej výsledkov. Sme teda radi, že Lokomotíva je naďalej účastníkov druhej ligy a bola by to naozaj veľká škoda, keby tento tradičný klub padol niekde na dno," dodal pre klubový web Andrej Kalina.

FC Petržalka na jeseň obstál vo viacerých stretnutiach kvalitnej a vyrovnanej súťaže. "Verím, že aj v jarnej časti budeme pokračovať v dobrých výkonoch a prinášať radosť z príťažlivého futbalu našim verným priaznivcom. Mám svoje tajné želanie, kde by som chcel naše mužstvo vidieť v tabuľke na konci súťaže. Zatiaľ si ho nechám pre seba," povedal na záver generálny manažér FC Petržalka.

(Zdroj: fcpetrzalka.sk, Autor: FC Petržalka)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: FC PETRŽALKA ODŠTARTOVAL ZIMNÚ PRÍPRAVU, V KÁDRI NASTALI PODSTATNÉ ZMENY