2. liga: FK Poprad: Nie výlet, ale odvedené penzum práce

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)
Peter Cuninka|31. jan 2018 o 12:30

VsFZ/Šéfredaktor – Popradčania s tromi známymi posilami sa tešia na Žilinu i Turecko

Zimné obdobie naozaj intenzívne využívajú aj druholigisti Popradu. Hrajúci kouč Stanislav Šesták si pochvaľuje, že využívanie umelej trávy je užitočné a tam sa pilujú nielen kondičné, ale i herné a technické záležitosti. V doterajších zápasoch sa dostali k slovu posily i hráči, čo boli na skúške.

"Káder je v podstate finalizovaný. Máme pred sebou dva týždne tréningového procesu doma a potom sa presunieme na herné sústredenie do Turecka. Tam budeme pracovať hlavne na systémových veciach," rozhovoril sa Stanislav Šesták. Itinerár prípravných duelov je naozaj bohatý a súperi sú rôzneho výkonnostného rangu. Podtatranci sú poctení, že si ich na generálku pred prvoligovou jarou vybrala Žilina. "Na tento duel sa teším." V rámci sústredenia v Turecku odohrajú východniari tri súboje. Dovedna je to viac ako desať previerok, ktoré zaiste odkryjú všetky slabiny a naznačia, na čo si ešte viac posvietiť. "Zápasová prax je pre každého užitočná z hľadiska cibrenia formy aj naberania primeranej kondície."

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)

Iste nie je bez zaujímavosti, že Popradčania tak ako vlani, zasa budú formovať výkonnosť v Turecku, čo u druholigových zástupcov nie je bežné, skôr ide o výnimku. Je i toto náznak toho, že tím FK bude na jar šliapať za najvyššími métami? "Vlani to bola forma odmeny pre hráčov a realizačný tím za pohárové účinkovanie. Vyskúšali sme si to a zistili, že podmienky sú tam fantastické a oplatí sa tam ísť, lebo sme boli veľmi dobre pripravení na predošlé zápolenia. Terény a súperi – to je obrovská devíza pre každé mužstvo. Okrem toho chlapci sa poriadne spoznajú, je to forma dlhšieho teambuildingu a dá sa odviesť ohromne veľa roboty."

V kádri Popradu sa udiali niektoré podstatné zmeny. Odišli Marko Lukáč, Marián Ferenc a Daniel Dubec. "Prvý menovaný je na hosťovaní, Majovi Ferencovi sa skončila zmluva a Dano Dubec sa rozhodol pre štúdium v Bratislave." Dres FK Poprad si už obliekajú noví hráči - Štefan Zošák, Lukáš Horváth aj Jakub Šašinka. Posledne uvedený je popradskému divákovi dôverne známy, veď v minulom roku strieľal góly za Podtatrancov. "Všetci sme si želali, aby hral za nás, ale strávil pol roka v Ostrave. Nazbieral nejaké štarty, ale momentálne pri konkurencii, ktorá tam je, veľa šancí by asi nedostal. Preto od novembra sme sondovali situáciu. Mal nejaké iné ponuky, ale rozhodol sa pre náš tím, lebo pozná prostredie a ľudia ho mali radi. Môže si pomôcť v kariére, ak bude strieľať góly a nadviaže na to, čo odviedol vlani na jar." Top príchodom je získanie Štefana Zošáka. Niet pochýb, že v tomto prípade najviac zavážil osobný vzťah Stanislava Šestáka a tohto hráča. "To sú moje ročníky," usmial sa kouč Popradčanov. "Vedel som, že končí sezónu v Kazachstane a riešil som to cez Mareka Saparu, veď sú švagrovia, aby "Pišta" o nás vedel a čakalo sa, čo bude mať nové v Kazachstane. Napokon sme sa stretli a prezident klubu ho presvedčil. Števo sa v januári rozhodol, že už nebude čakať za zahraničným angažmánom a príde k nám. Aj kvôli rodine, však do Popradu to má blízko." Zaujímalo nás, čím si priazeň vyslúžil tretí novic? "Lukáš je výnimočný hráč, v Lokomotíve ho dali aj na post útočníka. Brali sme ho ako univerzálneho hráča, ktorý hrá bez problémov ako stopér, defenzívny záložník i na hrote. Keď sme rozmýšľali, kto z tejto súťaže by nás mohol posunúť ďalej, tak on bol na zozname najvyššie. Hral som proti nemu doma a hovoril som, že možno proti dvom-trom protihráčom sa nedá hlavičkový súboj vyhrať. On je medzi nimi. Je vysoký a v jeseni ukázal aj ofenzívnu silu, však dal tuším šesť gólov. Nielen po štandardkách, ale i z hry. Preto sa domnievam, že je to naozaj užitočná posila," zakončil pohľad na hráčsky kapitál, čo Poprad získal, Stanislav Šesták.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. liga: FK Poprad: Nie výlet, ale odvedené penzum práce