2. LIGA: GÓL KUKOĽA STAČIL POPRADU IBA NA BOD

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)
Peter Cuninka|25. apr 2018 o 09:05

Autor: Richard Hudeček

Vladimír Kukoľ ukončil viac ako osem polčasov trvajúce čakanie futbalistov druholigového FK Poprad na strelený gól. V 83. minúte zápasu proti KFC Komárno vyrovnal na 1:1. Keďže záverečný tlak už bielo-modrým vytúžený víťazný gól nepriniesol, zverenci trénera Jaroslava Belejčáka stratili ďalšie dva dôležité body v súboji o špicu tabuľky.

Stretnutie začali lepšie hostia. Už v 8. minúte musel predviesť svoje umenie domáci brankár Malec, keď vytesnil na rohový kop jemne tečovaný pokus Matiča z priameho kopu. Domáci kontrovali peknou akciou Horodníka, ktorého jedovatú strelu po úniku z pravej strany Maťašovský vyrazil iba pred seba a následná dorážka Hatoka sa medzi tri žrde nezmestila. Po polhodine hry nebezpečne pálil z 25 metrov hosťujúci Domonkos tesne vedľa pravej žrde domácej brány. V 33. minúte mal gól na hlave Šesták, no po jeho pokuse zblízka letela lopta ponad bránu Komárna. Lodiari boli Popradu vyrovnaným súperom aj v druhom polčase. Po hodine hry sa do dobrej šance dostal Šesták, ale zblízka mieril volejom iba nad. V 68. minúte sa stredom ihriska pretlačil až do zakončenia Nagy a presnou strelou rozvlnil sieť – 0:1. Podtatranci zatlačili svojho súpera pred jeho šestnástku a v 83. minúte sa konečne dočkali po presnom zásahu Kukoľa. Záverečná snaha domácim už vytúžený druhý gól nepriniesla a tak Poprad nevyhral už vo štvrtom zápase po sebe.

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)

HLASY PO ZÁPASE

Mikuláš Dvorožňák (asistent trénera FK Poprad): "Vedeli sme, že nás čaká súper, ktorý sa na jar posilnil a hrá dobre. Snažili sme sa byť aktívni, chlapcom nemôžem v tomto smere nič vyčítať. Chýbala nám rozvaha a pokoj na kopačkách. Z predchádzajúcich výsledkov možno máme zviazané nohy vo finálnej fáze. Mali sme príležitosti na strelenie vedúceho gólu. Keď sme posilnili útočnú fázu, inkasovali sme prvý gól. Chlapci dali do toho všetko a podarilo sa nám aspoň vyrovnať. Nátlaková hra na vysokých útočníkov už nepriniesla ovocie. Žiaľ, stratili sme ďalšie body."

Jozef Olejník (tréner KFC Komárno): "Veľa futbalovej krásy sme nevideli. Zodpovednou defenzívnou činnosťou a so snahou o rýchly prechod do útoku sme chceli zaskočiť súpera, čo sa nám sčasti aj darilo. Prekážalo mi, že finálnu fázu sme viackrát pokazili. V druhom polčase sme dali gól, vyhrávali 1:0. Súper sa jednoduchou, nátlakovou hrou snažil o zmenu, poslal tam dvoch vysokých útočníkov. Jednu situáciu sme nezvládli a inkasovali sme gól. Pred zápasom by sme bod určite brali."

Vladimír Kukoľ (FK Poprad): "Veľmi nás mrzí, že sme doma opäť nevyhrali. Po mojej chybe sme inkasovali gól, vďaka Bohu aspoň za to vyrovnanie, no s bodom nie sme spokojní. Na jar nie je v tejto súťaži slabé mužstvo. Aj tímy, ktoré bojujú o záchranu, zbierajú body, kde sa dá."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: GÓL KUKOĽA STAČIL POPRADU IBA NA BOD