2. LIGA: JURAJ HOVANČÍK POSILNÍ LIPANY, CHCE BYŤ BLIŽŠIE PRI RODINE

(Zdroj: FCLK, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|10. jan 2019 o 14:45

zdroj: fclokomotiva.sk

V kádri košickej Lokomotívy sa na jar neobjaví defenzívny univerzál Juraj Hovančík. Dobre stavaný stredopoliar či stopér sa rozhodol, že prijme ponuku Odevy Lipany a bude pôsobiť bližšie svojho domova.

(Zdroj: futbalsfz.sk , Autor: SFZ)

Takmer 190 centimetrov vysoký rodák z Prešova začal svoju budúcnosť riešiť v decembri, po tom, ako klub ohlásil odhlásenie sa z druhej ligy. "Mal som viacero ponúk. Rozhovory s prezidentom Lipian pánom Križalkovičom ma veľmi pozitívne oslovili. Sám som cítil, že potrebujem byť viac s rodinou a pomáhať jej. Na Vianoce sa mi narodil druhý syn Adam, rodina je pre mňa všetkým," prezradil Hovančík.

Dvadsaťosemročný univerzál zamieril do klubu, ktorý sa, rovnako ako Lokomotíva, nachádza v zóne zostupu. Lipany majú na konte o dva body viac, so sedemnástimi okupujú trinástu priečku v tabuľke. "Sú síce v zóne zostupu, ale je tam minimálny bodový rozdiel. Verím, že sa klub zachráni, v tíme je veľa šikovných hráčov. Dúfam, že budeme všetci zdraví, a že aj mne sa podarí mužstvu pomôcť k záchrane," zaželal si bývalý hráč MFK Košice, Podbrezovej či Tatrana Prešov.

Aktuálne umiestnenie Lokomotívy je podľa slov Juraja Hovančíka kruté, taktiež však verí, že modro-bieli sa na jar vyhupnú na vyššie priečky. "Loky prajem záchranu, predsa len, v tíme sú moji kamaráti, ktorých mám veľmi rád. S kádrom, aký sme mali, sme rozhodne mali hrať v hornej polovici tabuľky. Žiaľ, realita je iná, no aj taký býva futbal," pokrčil plecami skúsený obranca a na rozlúčku dodal: "Veľká vďaka patrí fanúšikom, ktorí nás neustále podporovali a chodili s nami aj na vonkajšie zápasy. Vyzdvihol by som tiež náš kolektív. Aj napriek nie ideálnej finančnej situácii sme neustále makali naplno."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: JURAJ HOVANČÍK POSILNÍ LIPANY, CHCE BYŤ BLIŽŠIE PRI RODINE