2. LIGA: KANONIER TREBIŠOVA JÁN NOVÁK: NIKTO SA NEOKÚŇA PRI DEFENZÍVE

(Zdroj: FB/Amatérske fotky ST, Autor: Amatérske fotky ST)
Peter Cuninka|18. apr 2019 o 08:30

VsFZ/Šéfredaktor - Ján Novák dal doposiaľ polovicu jarných gólov Trebišova.

To, že na jar sú trebišovskí druholigisti v laufe, je aj zásluha Jána Nováka, ktorý dokonale oprašuje svoje kanonierske nadanie. Mužstvo Slavoja doposiaľ zaznamenalo v tohtoročných bojoch poltucet gólov, pričom polovicu z nich strelil práve spomínaný borec. Aj naposledy v domácom zápase proti Dubnici nad Váhom skóroval a tak sme ho v tejto súvislosti oslovili na rozhovor.

(Zdroj: futbalsfz.sk , Autor: SFZ)

Vyzerá to tak, že máte kopačky dobre vyštelované...

"Som rád, že som sa znovu presadil a pomohol tak mužstvu."

Presadili ste sa z penalty - na jar už druhý raz, keď predtým ste úspešne realizovali rovnakú situáciu proti Lipanom. Avšak Trebišov mal túto výhodu v ostatnom zápase až dva razy, prečo ste nekopali jedenástku aj druhý raz?

"Nebolo to o tom, že by som sa na to necítil, ale Junior to chcel tiež kopnúť, tak som mu to nechal. Škoda, že mu to tam nepadlo. Inak, mne sa to tiež prihodilo tuším v pohárovom zápase, ale pokiaľ ma pamäť neklame, tak v ligovom zápase som ani raz nezaváhal."

Ako sa rodila výhra nad Dubničanmi?

"Kým sme nestrelili prvý gól, tak sme boli trošku aj nervózni, ale po tom, čo sme sa ujali vedenia, tak sme sa trochu upokojili a hrali sme svoju hru. Body zostali doma a to bolo najdôležitejšie. Lenže mohlo to byť i dramatickejšie, a to nielen preto, že nám jedna penalta nevyšla. Pár minút pred koncom osamotený hosťujúci hráč hlavičkoval z päťky, no netrafil bránu."

Vaša bilancia mohla byť ešte výraznejšia, ale v predchádzajúcom domácom vystúpení proti Bardejovu vám jednoducho nebolo súdené presadiť sa v koncovke, hoci vás od radosti delili len centimetre či milimetre...

"Tri razy som trafil do konštrukcie brány a ani si nepamätám, či sa mi to už niekedy v mojej kariére prihodilo. Našťastie sme vtedy tiež derby zvládli, hoci len najtesnejším rozdielom."

(Zdroj: FB/Amatérske fotky ST, Autor: Amatérske fotky ST)

S výnimkou vstupného zápasu s lídrom z Pohronia ste v každom z nasledujúcich meraní síl bodovali. Čo ste si vy, hráči, povedali pred začiatkom jarnej odvety?

"Nič také svetoborné, ale zameriavame sa vždy na najbližší duel a uvedomili sme si vážnosť situácie. Preto robíme všetko pre to, aby sme súťaž zachránili a dúfame, že nám to vyjde."

V uplynulých súbojoch ste iba raz inkasovali. To je mimoriadne dôležité, čo poviete?

"Defenzíva nám ide a verím, že v tomto trende vydržíme aj naďalej. Pravdaže, podieľame sa na tom všetci, aj tí, čo nastupujú na ofenzívnych postoch. Pomáhame si navzájom, aby boli výsledky čo najúspešnejšie. My, čo sme vpredu, sa navyše pokúšame dať nejaký gól, aby sme nahrali čo najviac bodov."

Odvtedy, čo sa vám viac darí, cítite aj väčšiu podporu od fanúšikov?

"Naši priaznivci vidia, že robíme všetko pre záchranu a spoliehame sa na ich výraznú podporu. Však bojujeme nielen za seba, ale najmä za klub a za jeho fanúšikov."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: KANONIER TREBIŠOVA JÁN NOVÁK: NIKTO SA NEOKÚŇA PRI DEFENZÍVE