2. LIGA: LOKOMOTÍVA KOŠICE OŽILA: ŠTEFAN HARVILA ZOSTÁVA

(Zdroj: FB/FCLK, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|10. jan 2019 o 11:30

VsFZ/Šéfredaktor

Začiatkom decembra prebleskla futbalovým Slovenskom nepríjemná správa: "FC Lokomotíva Košice odhlasuje svoje A-mužstvo z druhej futbalovej ligy. Jeho prezident Peter Daduľák sa tak rozhodol na základe nedostatočných finančných prostriedkov na chod A-tímu. Mládežnícke družstvá FC Lokomotíva Košice i seniorské B-mužstvo pokračujú v činnosti."

(Zdroj: FB/FCLK, Autor: FCLK)

V kádri druholigistu figurovali aj dvaja humenskí odchovanci, obranca Adam Kuľha (už je hráčom FK Humenné) a stredopoliar Štefan Harvila. Druhý menovaný sa prezentuje aj v humenskej sálovke v tíme Harvistav/Stavivá, odkiaľ vznikol vo vianočnom čase priestor na rozhovor.

"Už dlhší čas nepanovala v klube dobrá atmosféra, verejnosť to možno až tak hranične nevnímala, ale prezident klubu, vedenie, realizačný tím i my, hráči, sme vedeli, že to optimálne rozhodne nie je. V slovenskom futbale na úrovni II. ligy nemôže ťahať celý chod klubu jeden človek, čo napokon aj majiteľ otvorene povedal ako dôvod svojho rozhodnutia. Škoda, že to dopadlo takto," reagoval Štefan Harvila.

Informácia sa konkrétne dotýka všetkých členov kádra. Ako ju teda riešite vy? "Je logické, že sme sa začali obzerať po iných možnostiach. Ozvalo sa mi zopár klubových manažérov, začali sme hľadať cestu vzájomnej spolupráce, ale nastala nová situácia, keďže bývalý majiteľ FC Lokomotíva Košice klub predal, máme teda nového investora, takže budeme opäť v druhej lige pokračovať. Zimná príprava sa začala 7. januára, uvidím teda až priamo na spoločnom stretnutí, akým smerom sa dianie uberie, do akej miery to bude seriózne. Osobne si však myslím, že budem v "Loky" pokračovať," mienil 24-ročný futbalista, čím zároveň aj odpovedal na možnosť pôsobenia v FK Humenné.

Vianoce - futsal v tomto prípade platilo do bodky. "Určite. Zabehať si, mať kontakt s loptou, je to dobrá vec, aj keď venujem svoj čas aj rodine, užiť si spoločné sviatočné chvíle v kruhu najbližších," dodal na záver Štefan Harvila.

(Zdroj: futbalsfz.sk , Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: LOKOMOTÍVA KOŠICE OŽILA: ŠTEFAN HARVILA ZOSTÁVA