2. LIGA: LOKOMOTÍVA ODŠTARTOVALA ZIMNÚ PRÍPRAVU, KÁDER BUDE POSTUPNE DOPĹŇAŤ

(Zdroj: fclokomotiva.sk , Autor: FCLK)
Peter Cuninka|7. jan 2019 o 21:20

zdroj: fclokomotiva.sk

V pondelok 7. januára tesne predpoludním odštartovali futbalisti košickej Lokomotívy pod vedením trénerského dua Benkovský - Andrejko zimnú prípravu pred jarnou časťou druhej ligy 2018/2019. Na úvodnom zraze nechýbali ani kondičný tréner Rastislav Švický, tréner brankárov Ivo Pilip či športový riaditeľ Róbert Jano st.

Na prvom tréningu v novom kalendárnom roku sa zišiel takmer kompletný jesenný káder. Chýbala štvorica Novotný, Pavúk, Kuľha a Karaš, ktorá v zime klub opustila. S tímom sa nepripravuje ani stredopoliar Lukáš Mihálik, o ktorého prejavil záujem jeho kmeňový klub FC Spartak Trnava a aktuálne sa rokuje o ukončení jeho hosťovania v Lokomotíve. Kvôli školským povinnostiam tréning vynechal útočník Michal Beli, zranenia a choroby zasa vyradili z hry brankára Fabiniho, krídelníka Lukáša Tótha a dvojicu mladíkov Jakuba Tomášeka a Dalibora Čontoša. Stredopoliar Juraj Hovančík, útočník Rastislav Chmelo a krídelník Barbosa Dos Santos sa k tímu pripoja v najbližších dňoch.

Na prvom tréningu nechýbali ani nové tváre. K dvojici dorastencov Terpajovi a Tomášekovi, ktorí sú už dlhodobo stabilnými členmi A-tímu, sa pridali ďalší štyria mladíci - Griglak, Červený, Fiľák a Lukács. Na skúšku prišli brankár Martin Leško zo Žiliny, Lukáš Lupták z Rimavskej Soboty, Daniel Petrišin zo Stropkova a Stanislav Piľar z Bardejova.

"Príprava bude dlhá, na druhej strane, stratili sme istý čas, keď sme nevedeli, čo bude s klubom. Nakoniec sa podarilo odvrátiť čierny scenár, prišiel nový majiteľ. Máme za sebou prvý tréning a pred sebou pár týždňov na to, aby sme káder doplnili tak, aby sme vyskladali kvalitný tím," prezradil tréner Ľuboš Benkovský a jedným dychom vymenoval najnovšie zmeny v kádri: "Mužstvo opustila štvorica Novotný, Pavúk, Kuľha a Karaš. Po operácii sa do tréningu vrátil Harvila. Na skúške máme štvoricu Leško, Petrišin, Lupták, Piľar. Pripojili sa k nám aj štyria dorastenci. Tím bude postupne dopĺňaný o ďalších hráčov."

(Zdroj: fclokomotiva.sk , Autor: FCLK)

Do 19. januára bude Lokomotíva trénovať v domácich podmienkach, následne odohrá prvý prípravný zápas na pôde maďarského Ceglédi VSE. Po stretnutí sa mužstvo rozdelí na dve časti, pričom pätnásť hráčov odletí s trénerom na takmer mesačné sústredenie do Turecka, kde sa k tímu pripoja ďalšie nové tváre.

Káder FC Lokomotíva Košice na úvodnom tréningu zimnej prípravy 2019:
Brankári: Erik Kolbas; Martin Leško (na skúške); Leo Petrovský (z dorastu)
Hráči v poli: Patrik Zajac, Ľubomír Korijkov, Róbert Cicman, Róbert Jano ml., Peter Terpaj, Štefan Harvila, Radoslav Človečko, Tomáš Ilinjo, Mikuláš Tóth, Artem Bardetskyi, Dušan Kolek; Lukáš Lupták, Daniel Petrišin, Stanislav Piľar (všetci na skúške); Štefan Lukács, Radoslav Červený, Richard Griglak, Samuel Fiľák (všetci z dorastu)
Chýbali: Matej Fabini, Juraj Hovančík, Michal Beli, Rastislav Chmelo, Barbosa Dos Santos, Jakub Tomášek, Dalibor Čontoš

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

PLÁN ZIMNEJ PRÍPRAVY FC LOKOMOTÍVA KOŠICE

19. január: Ceglédi VSE - FC Lokomotíva Košice
20. január - 18. február: sústredenie v Turecku (zápasy v riešení)
26. január: Mezőkövesd-Zsóry SE - FC Lokomotíva Košice
2. február: Cigánd SE - FC Lokomotíva Košice
12. február: MŠK Rimavská Sobota - FC Lokomotíva Košice
16. február: MFK Snina - FC Lokomotíva Košice
23. február: FK Spišská Nová Ves - FC Lokomotíva Košice
2. marca: FK Kechnec - FC Lokomotíva Košice

Štart jarnej časti - 9. marca o 14:30 hod. MFK Dukla Banská Bystrica - FC Lokomotíva Košice

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: LOKOMOTÍVA ODŠTARTOVALA ZIMNÚ PRÍPRAVU, KÁDER BUDE POSTUPNE DOPĹŇAŤ