2. LIGA: ĽUBOMÍR ULRICH: V SEREDI SME VÝBORNÁ PARTIA, KTORÁ ŤAHÁ ZA JEDEN POVRAZ

(Zdroj: FB/ŠKF Sereď, Autor: ŠKF Sereď)
Peter Cuninka|13. apr 2018 o 16:10

SFZ/PETER CUNINKA

Druhá futbalová liga má trochu nečakaného lídra - futbalistov ŠKF Sereď. K aktuálnej pozícii v tabuľke výraznou mierou prispel 29-ročný útočník Serede Ľubomír Ulrich, ktorý v zimnej prestávke prišiel zo Skalice. V novom pôsobisku sa mu zatiaľ darí, v piatich odohraných dueloch nastrieľal štyri góly. Pre FUTBALNET.SK poskytol zaujímavý rozhovor.

(Zdroj: FB/Amatérske fotky ST, Autor: Amatérske fotky ST)

Sereď vletela do jarnej časti druhej ligy ako uragán. Tabuľku vediete s päťbodovým náskokom pred druhým Popradom. V šiestich jarných dueloch máte bilanciu päť víťazstiev a jedna remíza, pričom brankár Matúš Ružinský ešte neinkasoval. Čím to je, že sa Seredi takto darí?

"Je to určite kvalitou mužstva, ale predovšetkým výbornou partiou, ktorá ťahá za jeden povraz. Máme v mužstve chalanov, ktorých futbal napĺňa, chcú na sebe pracovať a to sa odzrkadľuje na výsledkoch, ktoré sú zatiaľ vynikajúce a my sa z toho všetci tešíme, zároveň si to vážime a sme pokorní."

Sereď v šiestich zápasoch jarnej ouvertúry nastrieľala úctyhodných 16 gólov. Vy a Adam Morong ste na jar strelili po 4 góly. Vo vašom prípade jeden krajší ako druhý. Čo sa skrýva za vašou gólovou produktivitou? Máte nejaký zvláštny recept na strieľanie pekných gólov?

"Hoci sme dali úctyhodných 16 gólov, mohlo ich byť ešte viac, ale nie každá šanca sa premení na gól. To, že sme dali toľko gólov, pramení z nášho ofenzívneho, nátlakového štýlu hry, takýmto útočným futbalom sa chceme prezentovať aj naďalej. Netreba zabudnúť na to, že sme ešte neinkasovali, za čo patrí chalanom v zadných radoch rešpekt, je to nevídané šesť kôl neinkasovať. Recept na strieľanie pekných gólov nemám žiadny, hrám uvoľnene s radosťou, s túžbou vyhrať zápas a pomôcť mužstvu."

V stredajšej dohrávke 19. kola ste aj vďaka vašim dvom krásnym gólom zdolali doma Komárno (3:0). Ako by ste zhodnotili tento duel?

"Bol to ťažký zápas, aj keď výsledok hovorí niečo iné. Komárno sa prezentovalo peknou kombinačnou hrou, cez zimu obmenili mužstvo, prišla tam väčšia kvalita a bolo to cítiť. V tomto zápase sa nám nedarili niektoré veci, tak ako by sme si predstavovali. O to viac si však ceníme toto víťazstvo, ktoré ukázalo mentálnu silu nášho mužstva."

V nedeľu sa predstavíte na trávniku posledného mužstva druhej ligy, béčka Podbrezovej. Tento tím ste na jeseň zdolali 4:2. Trúfate si zopakovať podobný výsledok alebo očakávate náročnejší duel?

"Hoci ideme hrať k poslednému mužstvu, to absolútne nič neznamená. Nikoho nepodceňujeme a očakávame veľmi náročný duel. Béčko Podbrezovej má mladých, talentovaných futbalistov, ktorí na ihrisku odovzdajú maximum. Budeme sa snažiť hrať našu hru a spravíme všetko preto, aby sme sa po zápase tešili z víťazstva, aj keď si uvedomujeme, že to bude nesmierne náročný zápas."

Ako sme už spomínali, Sereď vedie tabuľku s päťbodovým náskokom pred druhým Popradom. Je cieľom Serede vyhrať druhú ligu?

"Sme prví v tabuľke, čo nás veľmi teší, ale ostávame nohami pevne na zemi, zároveň si však uvedomujeme silu nášho mužstva. Áno, cieľom Serede je vyhrať druhú ligu."

Máte 29 rokov, teda ste v najlepšom futbalovom veku, aké sú vaše ciele do najbližšej budúcnosti?

"Moje osobné ciele sú, baviť sa futbalom, byť prospešný pre mužstvo a určite si ešte zahrať našu najvyššiu súťaž."

(Zdroj: FB/Amatérske fotky ST, Autor: Amatérske fotky ST)

VÝSTAVNÝ KÚSOK ĽUBOMÍRA ULRICHA DO SIETE KOMÁRNA - 1:0

PARÁDNA TECHNICKÁ STRELA ĽUBOMÍRA ULRICHA V DUELI S KOMÁRNOM - 3:0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: ĽUBOMÍR ULRICH: V SEREDI SME VÝBORNÁ PARTIA, KTORÁ ŤAHÁ ZA JEDEN POVRAZ