2. LIGA: LUKÁŠ HRICOV PO VÝHRE PREŠOVA VTIPKOVAL: BAVORÁK VYŠIEL Z GARÁŽE

(Zdroj: Jaroslav Suchár/SOHE PRESS MEDIA, Autor: Jaroslav Suchár/SOHE PRESS MEDIA)
Peter Cuninka|8. apr 2019 o 15:30

zdroj: 1fctatran.sk

O prvej jarnej výhre Prešova rozhodla zimná posila Lukáš Hricov. Prešovský útočník dal dva góly v závere duelu. Prešovčania v zápase proti Šamorínu "ušli hrobárovi z lopaty", zaknihovali prvé jarné víťazstvo a odpútali sa z posledného miesta tabuľky.

Zeleno-bielym vyšiel dokonale záver stretnutia, v ktorom spasil svoj tím Lukáš Hricov. V 84. minúte otvoril skóre zápasu, tesne pred koncom udrel po druhý raz a spečatil triumf "koňarov". "Nič iné sme si nepripúšťali, len víťazstvo, no nerodilo sa ľahko. Chvalabohu za tri body, dúfam, že nás to naštartuje a zmení sa atmosféra v mužstve. Na jar sme doposiaľ nevedeli, čo je to víťazstvo," vydýchol si po záverečnom hvizde rozhodcu dvojgólový strelec Lukáš Hricov.

Najskúsenejší hráč prešovskej kabíny dostal v základnej zostave priestor po prvý raz. Jeho chvíle prišli až na konci duelu. "V prvom rade som vďačný trénerovi Prusákovi za to, že som mohol ostať na ihrisku celý zápas. Toto milujem, keď cítim dôveru a v tomto súboji som ju cítil až veľmi. Vystriedali sa traja hráči, ale ja som ostal. Nie som najmladší a presne toto ma nakoplo. Hovoril som si, kto iný musí zabrať, keď nie ja. Chcem poďakovať chlapcom, že sme to spolu oddreli. Tu sa už nehrá na krásu, ale o holú existenciu v lige."

Hrdina zápasu už počas týždňa v šatni vtipkoval, že keď sa dostane na ihrisko, dá gól. A stalo sa. "Chlapcov takto podpichujem. Smial som sa, keď som nenastupoval, že bavorák je zatiaľ zaparkovaný v garáži, potom ho raz pustia a vyjde to. Proti Šamorínu konečne vyšiel z garáže a dal gól," smial sa dobre naladený Hricov.

(Zdroj: futbalsfz.sk , Autor: SFZ)

PODMOČENÝ TERÉN VYHOVOVAL

Až na dva góly zápas veľa ďalších šancí nepriniesol. Hostia mali jednu tutovku, za bezgólového stavu chytil čistý gól brankár Patrik Lukáč. "Každý má na ihrisku svoje miesto, opodstatnenie. Rovnako aj Paťo, ktorý je vynikajúci brankár, som rád, že ho tu máme. Keby išiel Šamorín do vedenia, neviem, ako by to skončilo, našťastie tú šancu chytil. Išlo o taký klasický zápas o záchranu, bez veľkých príležitostí. Bolo to skôr o bojovnosti," zhodnotil pre klubový web duel Lukáš Hricov.

Sobotňajší súboj sa hral v Stropkove za dažda. Tieto podmienky strelcovi dvoch gólov vyhovovali. "Mám rád taký terén. Som nižší, mám nízke ťažisko. Pre vyšších hráčov je taký terén trošku problém, ale pre mňa nie. K zápasu ešte poviem, že sme boli strašne nervózni v prechodovej fáze a v predposlednej lopte. Až ten druhý gól vyzeral, že sa to trošku upokojilo. Každopádne som, rád, že sa mi podarilo preukázať skúsenosti."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: LUKÁŠ HRICOV PO VÝHRE PREŠOVA VTIPKOVAL: BAVORÁK VYŠIEL Z GARÁŽE