2. LIGA: LUKÁŠ MIHÁLIK SPEČATIL VÍŤAZSTVO NAD KOMÁRNOM, PREMIÉROVÝ GÓL VENOVAL DO NEBA

(Zdroj: FB/FC LK, Autor: FC LK)
Peter Cuninka|17. sep 2018 o 08:40

zdroj: fclokomotiva.sk

Košická Lokomotíva sa raduje z druhého ligového víťazstva v sezóne. Po domácom triumfe nad Lipanmi hráči Lokomotívy uspeli na pôde dovtedajšieho lídra tabuľky z Komárna 2:0. Skóre duelu otvoril Kamil Karaš, klinec do rakvy KFC zabil Lukáš Mihálik. Šikovný dvadsaťjedenročný krídelník v Lokomotíve Košice hosťuje zo Spartaka Trnava. V sobotu si otvoril strelecký účet.

(Zdroj: FB/FC LK, Autor: FC LK)

Posledný tím priebežného poradia vyhral na pôde toho prvého. Ako sa rodil tento cenný triumf?
Lukáš Mihálik"Do zápasu sme vstúpili dobre, v úvodnej desaťminútovke sme domách zatlačili. Následne mierne prebrali iniciatívu, no my sme ich tlaku odolali. Ešte pred prestávkou sme si vytvorili dobré šance na otvorenie skóre, žiaľ, nedokázali sme ich premeniť. V polčasovej prestávke sme si v šatni povedali, že máme na to, aby sme uhrali i lepší výsledok než remízu. Po zmene strán sme hrali aktívne, vypracovali sme si výborné príležitosti. Dve z nich sme premenili, ďalšie sme zahodili. Ak by sme v Komárne dali aj štyri či viac gólov, domáci by nemohli nič povedať."

Za stavu 1:0 nepremenil Kamil Karaš v 66. minúte jedenástku, neznervózneli ste?
"Nerobili sme z toho nejakú vedu, snažili sme sa ďalej hrať svoju hru. Až po mojom góle na 2:0 sme začali brániť výsledok a nakoniec sme to udržali."

(Zdroj: FB/FC LK, Autor: FC LK)

Ako sa ti podarilo prekonať brankára domácich Slávika?
"Pamätám si, že som nabiehal z vlastnej polovice, "Zajo" mi posunul loptu, prešprintoval som celú obranu a bežal som sám na brankára. Gólman dobre znížil strelecký uhol, no podarilo sa mi poslať to k bližšej žrdi a skórovať."

Bol tvoj premiérový zásah v drese Lokomotívy, ako chutil?
"Neskutočne. Ako každý gól, aj tento venujem svojmu tatovi do neba."

Lokomotíve pred zápasom v Komárne veril málokto, no podarilo sa vám roztrhať papierové prognózy na franforce. Svedčí i toto víťazstvo o nesmiernej vyrovnanosti druhej ligy?
"Ťažko povedať, no pravdou je, že vyhrať môže každý s každým. My sme v Komárne podali super výkon, klobúk dole pred celým tímom. Vypracovali sme si množstvo šancí, získali sme dôležité tri body. Osobne som už od rozcvičky cítil, že môžeme uspieť. Mal som také tušenie, že zvíťazíme, dokonca som to povedal viacerým známym a kamarátom."

Potešila okrem víťazstva i nula v kolónke inkasovaných gólov?
"Samozrejme. Dnes sme sa konečne vyvarovali chýb. Domáci raz nastrelili brvno, ale inak sme ich do šancí nepúšťali. Maťo prakticky nemal čo chytať. Dúfam, že nadviažeme na tento výkon, a že aj v ďalších dueloch budeme bodovať."

(Zdroj: FB/FC LK, Autor: FC LK)

Po prvom góle ťa pravdepodobne čaká i platba do tímovej kasy…
"Určite áno. Už keď som prišiel ako nový hráč, tak som niečo zaplatil, teraz si to rád zopakujem."

V Košiciach si sa už udomácnil, absolvoval si už aj nejakú pravú východniarsku oslavu?
"Cítim sa tu naozaj veľmi dobre, kabína je super. Aj futbalovo si pôsobenie v Lokomotíve užívam, dostávam dostatok príležitostí. Chcem tímu čo najviac pomôcť, verím, že pridám i ďalšie góly. Menšiu oslavu sme zatiaľ mali po zápase s Lipanmi, bodaj by sme mali čo oslavovať pravidelne."

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

GÓL LUKÁŠA MIHÁLIKA DO SIETE KOMÁRNA

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: LUKÁŠ MIHÁLIK SPEČATIL VÍŤAZSTVO NAD KOMÁRNOM, PREMIÉROVÝ GÓL VENOVAL DO NEBA