2. LIGA: NIGÉRIJČAN ONWUDI V POPRADE NEPRESVEDČIL, KNUROVSKÝ VO FRANCÚZSKU NESKLAMAL

(Zdroj: FB/FK Poprad, Autor: FK Poprad)
Peter Cuninka|17. jan 2019 o 12:10

Richard Hudeček/FK Poprad

FK Poprad je už takmer plné dva týždne v zimnej príprave. V prvom týždni Podtatranci odohrali až tri prípravné stretnutia v rámci českej zimnej Tipsport ligy. Po prehre s druholigovým Prešovom (0:3) ich preveril český fortunaligista z Ostravy (2:3) a druholigový český Prostějov (1:0). Bielo-modrí sa najbližšie predstavia v sobotu v prípravnom zápase v Podbrezovej. Najaktuálnejšie novinky pre klubový web FK Poprad prezradil hlavný tréner A-mužstva Marek Petruš.

(Zdroj: FB/FK Poprad, Autor: FK Poprad)

Máte za sebou úvodný týždeň zimnej prípravy. Ako ho hodnotíte?

"Úvodný týždeň máme za sebou, to, čo sme mali v pláne, to sme aj splnili. Týždeň bol veľmi náročný, pretože sme v ňom odohrali až tri stretnutia. Som rád, že sa nikto nezranil a môžeme tak ďalej pokračovať v naplánovanej príprave so všetkými zdravými hráčmi."

V priebehu piatich dní ste odohrali až tri prípravné zápasy zimnej Tipsport ligy. Čo vám ukázali?

"Odohrať tri zápasy v piatich dňoch bolo veľmi náročné. Aj preto sme sa rozhodli dať príležitosť všetkým hráčom, ktorí sa zapojili do zimnej prípravy. Jednalo sa o dorastencov (D. Straka, S. Kuba, T. Slebodník) alebo hráčov z rezervného mužstva (J. Tropp, S. Kačmarčík, T. Gajan). Aj preto sme nekládli veľký dôraz na výsledky, pretože sme ešte len v úvode prípravy. Samozrejme, chceli sme v každom zápase uspieť, lenže nevyvarovali sme sa chýb v defenzíve (Prešov, Ostrava), kde sme boli kruto potrestaní. V zápase s Prešovom sme nepremenili viacero gólových príležitostí a aj preto sme si lepší výsledok nezaslúžili. V zápase s Baníkom Ostrava sme podali slušný výkon, lenže skúsený a kvalitný súper opäť využil naše chybičky v defenzíve, išiel do trojgólového vedenia. Teší ma, že mužstvo sa nevzdalo a poctivo zápas odohralo až do konca, za čo sme boli odmenení dvoma gólmi. V poslednom meraní síl sme zvíťazili s druholigovým Prostějovom 1:0 po góle V. Maťaša. S predvedeným výkonom v poslednom stretnutí môžem vysloviť spokojnosť."

Priestor ste dali aj hráčom z B-mužstva a dorastu. Aký na vás urobili dojem?

"V dvoch zápasoch (Prešov, Prostějov) dostali práve títo hráči príležitosť. V zápase s Prešovom bolo vidieť (hlavne v 1. polčase), že mužstvo nebolo zohrané. V takomto zložení nastúpili prvý raz. K tomu všetkému sme hrali za stáleho sneženia, terén viac vyhovoval brániacemu sa Prešovu. Proti Prostějovu podali veľmi dobrý výkon Samo Kuba s Tiborom Slebodníkom, patrili medzi najlepších na ihrisku, čo ma veľmi teší. K nim sa dobrým výkonom priblížil aj Jožo Tropp. V závere zápasu naskočili aj Tomáš Gajan a Samo Kačmarčík - nesklamali."

(Zdroj: FB/FK Poprad, Autor: FK Poprad)

Vo všetkých troch zápasoch nastúpil aj Nigérijčan Onwudi, ktorý bol v Poprade na skúške. Je pravda, že v tíme už pokračovať nebude?

"Áno, "Čibu" Onwudi, hráč z Nigérie sa počas celého týždňa s nami pripravoval, dostal príležitosť vo všetkých troch zápasoch. V stretnutí s Prešovom mal dve gólové príležitosti, ktoré nepremenil. V ďalších dvoch zápasoch sa nepresadil, tak aj preto sme sa rozhodli ho neangažovať."

Hľadáte po jeho odchode iného útočníka?

"Máme nejaké veci rozrobené, uvidíme ako sa vyvinie situácia. V najbližších dňoch by sa mali k nám pripojiť dvaja hráči, radi by sme jedného kvalitného útočníka privítali do nášho mužstva."

V akom svetle sa ukázala najnovšia posila, stopér Martin Luberda, ktorý hral proti Prostějovu?

"Martin od začiatku prípravy poctivo trénuje, v zápase s Prostějovom dostal prvý raz príležitosť. Podal veľmi dobrý výkon, dominoval v hre hlavou, kde bol bezchybný. Naša defenzíva aj vďaka Martinovi stála v tomto zápase na pevných nohách."

Proti Prostějovu nastúpil v bráne Adrián Knurovský, ktorý bol na skúške vo Francúzsku. Bude v jarnej časti pokračovať v FK Poprad alebo odíde?

"Adrián sa vrátil v piatok z Francúzska, v sobotu už stál v bráne proti Prostějovu, vychytal nulu, jeho výkon bol výborný. Referencie z Francúzska boli pozitívne. Uvidíme."

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: NIGÉRIJČAN ONWUDI V POPRADE NEPRESVEDČIL, KNUROVSKÝ VO FRANCÚZSKU NESKLAMAL