2. LIGA: NOVÁ POSILA SKALIČANOV MARTIN KOVAĽ: CHCEM V SKALICI ODOHRAŤ ČO NAJVIAC MINÚT A POMÔCŤ V BOJI O POSTUP

(Zdroj: mfkskalica.sk , Autor: MFK Skalica)
Peter Cuninka|3. jan 2019 o 19:40

zdroj: mfkskalica.sk, Ondrej Hercegh

Druhou posilou Skaličanov pred začiatkom zimnej prípravy je Martin Kovaľ. Talentovaný ofenzívny futbalista prichádza na Záhorie na polročné hosťovanie z MŠK Žilina. "Najlepšie sa cítim na ľavom krídle, ale dokážem zahrať aj vpravo. Odmalička ma to ťahalo smerom do ofenzívy," začal svoje rozprávanie rodák z Karlovej Vsi, kde začal aj svoju futbalovú kariéru.

Po krátkej anabáze v Petržalke a bratislavskom Slovane smerovali jeho futbalové kroky na Záhorie. "Pri mojom rozhodovaní odísť z Bratislavy zavážili najmä výborné podmienky, ktoré v Senici pre mládežníckych hráčov ponúkali. Pôsobil som tam od kategórie U14. Prepracoval som sa tam až do prvého mužstva, kde som v roku 2017 debutoval aj v našej najvyššej súťazi," poznamenal pre klubový web Skaličanov 19-ročný futbalista. "Predo mnou hrával v Senici môj brat. Prišiel som tam na mládežnícky kemp a asi som im padol do oka, keďže ma angažovali."

(Zdroj: FB/MŠK Žilina, Autor: MŠK Žilina)

Do kontaktu tam prišiel aj s terajším skalickým koučom Jozefom Dojčanom. "Pod jeho vedením som trénoval v tíme U16, ale priamo v zápasoch ma neviedol, keďže som hrával za o rok starší výber." Pred vlaňajšou sezónou prestúpil do Žiliny, kde sa opäť viac zžil so seniorským futbalom. "Je to určite niečo iné, snažím sa adaptovať na vyššie tempo a ďalšie veci, ktoré sa spájajú s mužským futbalom. Myslím si, že som prechod k seniorom zvládol celkom fajn. V Žiline som pôsobil v B-tíme. Rozhodol som sa tam prestúpiť aj preto, lebo Žilinčania ponúkajú veľmi kvalitný tréningový proces a tým pádom aj možnosti ďalej napredovať."

Martin Kovaľ reprezentoval Slovensko v mládežníckych kategóriách, momentálne vekom patrí do kategórie U21. "Aj toto malo na moje rozhodnutie svoj vplyv, ale prvoradou prioritou je pre mňa stabilne hrávať. Ak budem dostávať dostatok príležitostí, potom príde aj to ďalšie," povedal Kovaľ na margo prípadnej nominácie do výberu Adriána Guľu.

V jesennej časti nastúpil Martin Kovaľ za žilinské "béčko" v dvanástich dueloch. "Chcem v Skalici odohrať čo najviac minút, pomôcť mužstvu svojimi výkonmi a gólmi, aby sme sa pohybovali čo najvyššie a bojovali o postup," zakončila debatu nová akvizícia Skaličanov.

(Zdroj: futbalsfz.sk , Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: NOVÁ POSILA SKALIČANOV MARTIN KOVAĽ: CHCEM V SKALICI ODOHRAŤ ČO NAJVIAC MINÚT A POMÔCŤ V BOJI O POSTUP