2. LIGA: PETR HOŠEK SA DOČKAL! SMOLU MU POMOHLA ZLOMIŤ PRIATEĽKA

(Zdroj: sme.sk, Autor: sme.sk)
Peter Cuninka|6. aug 2018 o 12:45

zdroj: 1fctatran.sk - Futbalisti Prešova sa dočkali prvého víťazstva v sezóne 2018/2019.

Hlavným strojcom víťazstva prešovského mužstva bol Petr Hošek. O premiérový trojbodový zápis svojho družstva v aktuálnom ročníku sa pričinil hetrikom. Český útočník si tromi gólmi proti Popradu otvoril strelecký účet v zeleno-bielom drese. "Konečne. Som rád, že už to tam padlo a mohol som pomôcť tímu. Teším sa z víťazstva, to je pre nás dôležité," radoval sa hrdina duelu.

Šarišania konečne využili aj výhodu popradského domáceho prostredia z minulej sezóny. "Hrali sme z kompaktného bloku. Poprad bol trošku viac na lopte. My sme vyrážali do rýchlych protiútokov, pri treťom góle nám presne toto vyšlo."

Prešovský klub triumfoval nad Popradom 3:1. "Hošo" zaznamenal dve gólové hlavičky. Prvýkrát sa do listiny strelcov zapísal v 10. minúte. Ďalšie dva zásahy pridal v 73. a 81. minúte. "Pri prvom góle mi dával center Lukáš Micherda, ja som to medzi dvoma stopérmi dával do brány. Druhý padol po štandardnej situácii, nejak som to lízol a padlo to tam. Tretí, to už bola prieniková prihrávka od Aďa Leška, dal to pod seba, ja som loptu spracoval a zakončil do bránky," usmieval sa Peťo Hošek.

(Zdroj: Jozef Bedej, Autor: Jozef Bedej)

VSIETIL PREMIÉROVÝ HETRIK

Rodák z Nýrska dosiahol proti Popradu svoj prvý hetrik v seniorskej kariére. "Tri góly som naposledy zaznamenal možno v mládežníckych kategóriách. V seniorskej kariére je to prvýkrát, asi to oslávime, ale len striedmo, pretože už v stredu nás čaká pohárový zápas. Určite niečo prispejem aj do klubovej pokladnice, rád tam niečo dám."

Legionár z Česka zlomil proti Popradu strelecké prekliatie a v drese Prešova strelil svoje prvé góly. Prispela k tomu aj jeho priateľka, ktorá ho prišla do hľadiska podporiť. "Určite v tom mala svoju rolu aj ona. Upokojil som sa, dala ma do pohody. Sú to moje prvé góly za Prešov, ale som šťastnejší, že pomohli tímu," prezradil 29-ročný útočník.

Prvé dva zápasy zeleno-bielym nevyšli, sobotňajšie víťazstvo im psychicky pomôže. "Predchádzajúce stretnutia nám nevyšli skôr výsledkovo, ale na víťazstvo sme už čakali. Prehrali sme, remizovali, chýbala nám iba výhra, tak sme to dokončili," hovoril spokojne Petr Hošek.

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

HIGHLIGHTS FK POPRAD - 1. FC TATRAN PREŠOV 1:3 (1:1)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: PETR HOŠEK SA DOČKAL! SMOLU MU POMOHLA ZLOMIŤ PRIATEĽKA