2. LIGA: POPRADČANIA VYTIAHLI NAJSILNEJŠIU ZBRAŇ – CHARAKTER

(Zdroj: FK Poprad, Autor: FK Poprad)
Peter Cuninka|29. apr 2019 o 09:50

VsFZ/Šéfredaktor - Poprad otočil vo svoj prospech šláger s Pohroním.

Skvelé futbalové divadlo sa v ostatnom druholigovom kole konalo pod Tatrami, kde druhý Poprad hostil prvé Pohronie. Východniari po skvelom druhopolčasovom obrate, ktorý vyvrcholil rozhodujúcim zásahom kanoniera Stanislava Šestáka, dosiahli na víťaznú métu a skresali manko na lídra. Gólovo sa presadil aj Vladimír Kukoľ, s ktorým sme pretriasali hlavne tento šláger.  


(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Divák si prišiel na svoje, splnili sa všetky jeho očakávania?

"Zápas mal parametre najvyššej súťaže, nieto druhej ligy. Stretli sa mužstvá, ktoré udávajú v súťaži tón a fanúšikovi sa muselo páčiť dianie, hlavne to, že videl emócie až do poslednej minúty. Popradský priaznivec ocenil aj spokojnosť s našou predvedenou hrou nehovoriac o výsledku."

Možno by bol duel ešte hodnotnejší, keby ste nemali v nohách v krátkom časovom slede dva predchádzajúce súboje, ale na druhej strane ste práve náporom v závere zrejme dokázali lepšiu trénovanosť ako súper.

"Ťažko to takto jednoznačne hodnotiť, možno v náš prospech hovorilo to, že sme mali o deň viac na regeneráciu ako hostia. Určite sme však boli celý súboj lepším tímom a to sa týka aj prvého polčasu, hoci sa vyvíjal pre nás nepriaznivo. Mali sme viac loptu pod kontrolou aj šance. Po zmene strán sme išli viac za výhrou ako konkurent."

Pri zosnovaní taktiky ste vychádzali i z predchádzajúceho jesenného vzájomného zápasu?

"Ani nie, vedeli sme však, aký súper nás čaká. Hostia obmenili proti vlaňajšej časti káder a predpokladali sme, že budú hrať trpezlivo zozadu. Taktiež sme očakávali nebezpečenstvo po štandardkách, čo sa aj potvrdilo, keď sme po rohovom kope inkasovali. My sme vsadili na našu osvedčenú zbraň - kombinačnú hru a vďaka nej sme mali aj niekoľko šancí."

Bezpochyby nebolo príjemné po prvom polčase prehrávať, aká bola nálada v šatni cez prestávku? 

"Bolo cítiť náznaky sklamania, lebo sme si uvedomovali, že sme mali situácie, z ktorých sme mohli skórovať a škrelo nás, že sme inkasovali ani nie po šanci, ale po štandardnej situácii. Lenže na druhej strane verili sme vo svoje schopnosti, však mnoho zápasov sme dokázali v tomto ročníku otočiť. Tiež tréner nám to aj prízvukoval, že máme štyridsaťpäť minút na to, aby sme sa v koncovke presadili."

(Zdroj: FB/FK Poprad, Autor: FK Poprad)

Vyrovnávajúci zásah ste dosiahli tesne po zmene strán vy, čo bolo psychicky dôležité. Mimochodom, aj na strednom Slovensku na pôde súpera ste vlani skórovali...

"Bol som rád, že mi to tam padlo, mohol som dať ešte jeden gól, ale podstatné bolo, že Stano Šesták v nadstavenom čase zase raz ukázal nos na góly a loptu poslal do siete. Bol to odraz aktivity celého mužstva, už sme hrali vabank, keď napríklad náš stopér ostával hore."

Kulisa bola vynikajúca, pred takou návštevou  sa nedá nehrať na doraz.

"Presne tak. Čím je lepšia atmosféra, tým sa hrá lepšie a hráčovi  futbal ešte viac chutí. Ukázali sme fanúšikovi charakter, srdiečko. Treba poďakovať našim divákom za podporu a veríme, že nás budú povzbudzovať v hojnom počte i naďalej."

Máte za sebou anglický týždeň, škoda remízy na Interi...

"Neboli sme síce takí aktívni ako teraz, ale mali sme i tam jednu tutovku na to, aby sme vyhrali, hoci na druhej strane bolo dobré, že sme si udržali čisté konto v meraní síl s rivalom, ktorému ide o záchranu. Chceli sme tri body, ale možno aj jeden bude rozhodovať."

Myslíte si, že sa bude rozhodovať o víťazovi až v poslednom kole?

"Na to sa ťažko odpovedá, ja len dúfam, že budeme stále v hre o priamy postup, nielen o barážovú pozíciu. Rozhodne chceme Pohronie ponaháňať. Záležať bude na každom vystúpení a už sa sústreďujeme na nastávajúci trojzápasový trip u súperov. Urobíme všetko pre to, aby sme živili nádej na prvenstvo až do konca."

ZOSTRIH ZO ZÁPASU FK POPRAD - FK POHRONIE

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: POPRADČANIA VYTIAHLI NAJSILNEJŠIU ZBRAŇ – CHARAKTER