2. LIGA: TRÉNER POHRONIA URGELA: SÚPERI SA NA NÁS PRIPRAVUJÚ. PIATKOVÝ ZÁPAS S PREŠOVOM BUDE NÁROČNÝ

(Zdroj: fkpohronie.sk, Autor: FK Pohronie)
Peter Cuninka|11. sep 2018 o 14:50

zdroj: fkpohronie.sk

V piatok o 19:00 hod. nastúpi na žiarskom štadióne FK Pohronie proti 1. FC Tatran Prešov. Tréner Rastislav Urgela chce nadviazať na výkony v predchádzajúcich zápasoch. Ako hodnotí piatkového súpera?

Na úvod, ako by ste zhodnotili zápas s Duklou Banská Bystrica. Pohronie malo viac šancí streliť gól, nakoniec z toho bol len jeden.

"Zápas s Duklou sme zvládli. Vedeli sme, že majú skúsených ligových hráčov, hrajú jednoduchý futbal s nakopávanými loptami a sú nebezpeční zo štandardných situácií. K tomu sme podriadili aj celotýždňovú prípravu a zaslúžene sme zvíťazili. Už po prvom polčase sme mohli viesť minimálne dvojgólovým rozdielom, lebo sme mali 3 - 4 výborné príležitosti. Na katastrofálnom teréne sme však dali gól až v druhom polčase a sme radi, že bol víťazný. Plus k tomu to, že sme hrali v defenzíve konečne na nulu."

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Váš tím od začiatku sezóny nenašiel premožiteľa, Peter Ďungel patrí k najlepším strelcom druhej ligy, podobne Patrik Košuda za mládež... Ste spokojný s takýmto priebehom sezóny?

"Môžem povedať, že do sezóny máme po posledných rokoch určite najlepší vstup, aj keď podľa mňa sme mohli a mali 2 zo 4 remíz určite premeniť na víťazstvo a v tabuľke si pripísať ešte niečo k dobru. Ale môžeme byť spokojní, tím ma svoj charakter, svoju hernú útočnú tvár, nehráme len na výsledky, ale aj pre divákov. To všetko je však zrkadlom výbornej dennodennej práce v tréningovom procese a posúvania limitov každého jedného hráča. Preto ma neprekvapuje strelecká potencia Ďungela či Košudu a ich postavenie v streleckej tabuľke. My však kladieme dôraz na tím, tímového ducha a som rád, že to hráči ukázali v prvých ôsmich kolách. Myslím si, že sme zaslúžene tak vysoko, ale pred nami je ešte stále veľa kôl na jeseň. V prvom rade sa nechceme odkloniť od našej filozofie pracovať s mladými, postupne im dávať priestor a hrať moderný útočný a kombinačný futbal."

V piatok vás doma čaká 1. FC Tatran Prešov, bývalý prvoligista. Ako vidíte tohto súpera, ktorého bývalý kapitán je momentálne vašim zverencom?

"Myslím si, že zápas s Tatranom Prešov, bývalým prvoligistom, bude ako každý domáci zápas veľmi náročný. Súperi sa na naše mužstvo po dobrom vstupe do súťaže už viac pripravujú, ale my máme svoju kvalitu. Chceme zvíťaziť, pokračovať v dobrých výkonoch a potešiť divákov, ktorí v čoraz väčšom počte si začínajú nachádzať cestu na štadión. Verím, že v piatok už o 19:00 hodine nás prídu povzbudiť a vytvoria našim hráčom dobrú atmosféru."

(Zdroj: fkpohronie.sk, Autor: FK Pohronie)

LIVE: 2. LIGA: 14. SEPTEMBRA 2018, 19:00 FK POHRONIE ŽIAR NAD HRONOM DOLNÁ ŽDAŇA – 1. FC TATRAN PREŠOV

Sledujte LIVE prenos z duelu 9. kola 2. futbalovej ligy: FK POHRONIE ŽIAR NAD HRONOM DOLNÁ ŽDAŇA – 1. FC TATRAN PREŠOV

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: TRÉNER POHRONIA URGELA: SÚPERI SA NA NÁS PRIPRAVUJÚ. PIATKOVÝ ZÁPAS S PREŠOVOM BUDE NÁROČNÝ