2. LIGA: V TREBIŠOVE VERIA V PREBUDENIE OFENZÍVY

(Zdroj: dolnyzemplin.korzar.sme.sk, Autor: Róbert Andrejov)
Peter Cuninka|30. jan 2019 o 13:50

VsFZ/Šéfredaktor - Slavoj Trebišov podľa Vladimíra Rusnáka ml. buduje taký káder, ktorý si má rozumieť.

Trebišovskí druholigisti sú po jesennej časti namočení až po uši v problémoch so zotrvaním v súťaži. To však neznamená, že rezignovali na možnosť udržania sa. Naopak, v príprave sa pokúšajú podkuť natoľko, aby bola pre nich jar v znamení neustálej nádeje a reálnej možnosti zachrániť sa. Aj o tom sme sa zhovárali s asistentom trénera Vladimírom Rusnákom ml.

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Po odchode Karola Kisela z postu lodivoda ste po ňom do konca jesene kočírovali zverencov, ale vyjadrili ste sa, že je to len dočasné riešenie. V prípade potreby by ste boli pokračovali pri áčku aj ďalej?

"Nemám s tým problém, mňa táto robota baví, ale v druhej lige sa nedá sedieť na dvoch stoličkách a skĺbiť funkciu športového riaditeľa - manažéra s trénerstvom je náročné. Preto riešením bolo angažovanie Jozefa Džubaru na post hlavného kormidelníka."

Čo je nové v tíme v tomto období?

"S prípravou sme začali 10. januára, pričom celú ju absolvujeme doma. Máme na to ideálne podmienky. Dosiaľ sme hrali prípravné duely v stredu a sobotu, teraz sa sústredíme hlavne na tréningový proces bez duelov, aby sme dobili batérie. V predchádzajúcich dňoch sme skúšali viacerých hráčov, niektorých aj zo zahraničia. Dopĺňame káder za pochodu s tým, aby sme  postupne súpisku uzatvorili a konsolidovali počet futbalistov. Neustále sme v kontakte s Michalovcami, s ktorými máme dohodu o striedavom štarte hráčov a prvoligista nám podchvíľou posúva nejakých adeptov, ktorých skúšame."

Vnímate možnosť záchrany realisticky či optimisticky?

"Chceme sa pobiť o záchranu, ale pravda je tiež to, že šanca je dosť malá. Nebudeme sa predsa opíjať rožkom, no určite nádej na dosiahnutie cieľa je stále. Pokiaľ to bude reálne, tak sa budeme usilovať o naplnenie hlavného zámeru."

Určite chcete mať káder početnejší a hlavne kvalitnejší než v prvej časti, že?

"Samozrejme. Odišlo niekoľko jednotlivcov - bratia Šuľákovci, Giertl, Gibilov, Pella, Vajs. Teto týždeň sa zapojili do diania Vojtovič s Juniorom, ako aj Špak i Begala. Okrem týchto chlapcov pribudol brankár Erik Kolbas, Zajac, Hlaváč. Pokiaľ ide o nových cudzincov, boli  zapojení niekoľkí adepti, ale neboli takí rozdieloví hráči, ako sa od legionárov očakáva."

Vlani sa ukázal najväčší problém v zakončení, gólov bolo málo. Budete si vedieť s tým poradiť? 

"Verím, že nám pomôžu aktuálne posily, na ktorých pracujeme, ale rovnako sa spoliehame na to, že naši hráči Jaro Kolbas, Lorinčák, Novák či Junior majú svoju kvalitu a verím v prebudenie našej ofenzívy. Lebo v defenzíve sme nemali starosti, no vpredu sme sa trápili."

V minulom ročníku jar vyšla naozaj vynikajúco, lenže história sa nemusí vždy opakovať. Ako teda naštartovať mužstvo? 

"Mienime vytvoriť mužstvo, v ktorom si chlapci budú rozumieť na ihrisku i mimo neho a od prvého zápasu sa pustí naplno za vidinou záchrany. Veľa pokusov nemáme, no konkurenti majú iba o niečo lepšiu východiskovú pozíciu. Rukavica je hodená pre viacerých účastníkov a bude záležať na tom, kto ju ako zdvihne. Pravdaže, záležať bude aj na tom, ku komu sa prikloní to povestné športové šťastie. Jar bude určite zaujímavá, lebo každý sa posilňuje a ohrození majú na zreteli úmysel v podobe uchovania si druholigovej príslušnosti."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: V TREBIŠOVE VERIA V PREBUDENIE OFENZÍVY