2. LIGA: VYLOŽÍ NIEKTO NA STÔL POŽADOVANÚ SUMU ZA BRANKÁRA PREŠOVA PATRIKA LUKÁČA?

(Zdroj: FB/Amatérske fotky ST, Autor: Amatérske fotky ST)
Peter Cuninka|23. jan 2019 o 14:40

VsFZ/Šéfredaktor - Brankár Patrik Lukáč je pod zmluvou, preto nateraz zostáva v Tatrane Prešov.

Možno by odišli aj viacerí, keby mohli. Reč je o hráčoch 1. FC Tatran Prešov, ktorí momentálne zarezávajú v zimnej príprave. Ako je známe, na prelome rokov dali zbohom zeleno-bielemu klubu niektorí jednotlivci zo základnej zostavy a preto mužstvo prechádza úplnou obmenou. Len pár borcov z jesenného kádra zostalo, medzi nimi aj brankár Patrik Lukáč, ktorému sme adresovali niekoľko otázok. 

(Zdroj: FB/Jozef Bedej, Autor: Jozef Bedej)

Je smutnejšie v šatni i na ihrisku po zmenách, ktoré sa udiali?

"Beriem to profesionálne, taký je futbalový život. Tí, čo sa porúčali, sa k situácii vyjadrili, ja to teda neovplyvním. Mám platnú zmluvu a makám ďalej v Tatrane. Tí, čo boli v tíme dlhšie, odišli a prišli zase iní - noví adepti. Uvidíme, ako to bude vyzerať ďalej."

Ruku na srdce, keby ste nemali platný kontrakt ešte na rok, zostali by ste?

"Neviem, čo mám na to povedať, nerád by som sa k tomu vyjadroval. Nejaké ponuky som dostal i ja, ale ako hráč pod zmluvou viem, že ten, kto by ma chcel zobrať, by musel zaplatiť stanovenú čiastku. Tú načrtol majiteľ klubu."

Takže naisto zostávate?

"Je to ešte otvorené, ponuky však mám. Keď to vyjde, vyjde, pokiaľ nie, tak nič sa nedeje."

Ide o záujemcov z najvyššej súťaže a zo zahraničia?

"Presne tak, v druhej lige nie je kandidát, ktorý by požadovanú čiastku dokázal uhradiť."

Z tých, čo pribudli do kádra, ste niekoho poznali?

"Lukáša Hricova, ostatní sú dorastenci a nejakí legionári."

Pre gólmana masívny pohyb v zimnej príprave je dosť ošemetný, nestačí si viackrát po sebe podirigovať rovnakých spoluhráčov.

"Každý tím robí v zime zmeny, je priestor na vyskúšanie nováčikov, ja v tom problém nevidím. Do začiatku súťažných bojov sa to iste vykryštalizuje."

V úvode prípravy ste absolvovali  tri zápasy v rámci zimnej Tipsport ligy s dvoma prehrami - Prostějovom a Baníkom Ostrava a jednu výhrou nad Popradom. Aké máte pocity?

"Dobre sme zahrali proti Podtatrancom, ale držali sme sa i proti Ostravčanom. Mladí ukázali, že vedia hrať futbal, drú, idú na doraz. Príprava je však stále len príprava, z výsledkov nemožno robiť vedu a to bez ohľadu na to, či sú pozitívne alebo negatívne. Určite táto konfrontácia so silnými tímami bola užitočná, hoci bolo trošku viac cestovania. V každom prípade trénerovi sa naskytla možnosť na otestovanie si adeptov na prešovský dres."

(Zdroj: futbalsfz.sk , Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: VYLOŽÍ NIEKTO NA STÔL POŽADOVANÚ SUMU ZA BRANKÁRA PREŠOVA PATRIKA LUKÁČA?