2. LIGA: ZIMNÁ POSILA BARDEJOVA DÁVID KERESTEŠ: POMSTY SA NEOBÁVAM

(Zdroj: FB/MŠK Žilina, Autor: MŠK Žilina)
Peter Cuninka|16. jan 2019 o 18:30

VsFZ/Šéfredaktor - Dávid Keresteš aj o tom, že komunikácia s Bardejovčanmi bola iná než v Tatrane Prešov.

Tým mužstvám, ktoré sú pred jarnou časťou na hrane bytia a nebytia, nezostáva nič iné, len sa v zimnej prestávke pokúsiť, čo najviac vystužiť svoje rady. To si uvedomujú aj v druholigovom klube Partizán Bardejov a vedia, že pokiaľ chcú opustiť zostupové pásmo, musia poriadne prevetrať svoju snahu a odhodlanie. Nehovoriac o skvalitnení súpisky. Aj preto tréner Roman Berta privítal na začiatku zimnej prípravy nové tváre. Medzi nimi figuruje aj Dávid Keresteš (podpísal 1,5-ročný kontrakt), ktorému sme položili niekoľko otázok.

(Zdroj: futbalsfz.sk , Autor: SFZ)

V ostatnom čase sa v Partizáne Bardejov zišla silná enkláva bývalých hráčov 1. FC Tatran Prešov. Haladej a D. Lukáč síce opustili rady tímu, ale nahradili ste ich vy spolu s Micherdom a Bartekom. Navyše v kádri sú Katona, Lipták či Dupkala. Takže si tak trochu pripadáte ako v prešovskej šatni...

"Je to iste zaujímavé a vlastne po odchode z materského klubu som neprišiel do neznámeho prostredia. Celkovo je tu však dobrá partia, bez problémov sme do nej vhupli."

Dosiaľ ste si okrem zeleno-bieleho dresu neobliekali žiadny iný. Prečo nastala táto podstatná zmena vo vašej kariére?

"Došla mi - podobne ako iným spoluhráčom - trpezlivosť s pomermi v materskom klube a už som aj vnútorne cítil, že zmena prostredia je potrebná."

Tiež vám ku koncu minulého roka vypršal starý kontrakt v Tatrane, uvažovali ste o prípadnom predĺžení zmluvy?

"Momentálne nie je taký stav, aby som sa zaoberal takouto myšlienkou, preto som sa rozhodol hľadať si nové pôsobisko."

Bolo to jednoduché?

"V decembri sa mi ozvali Bardejovčania. Sadli sme si a dohodli sa na mojom pôsobení."

(Zdroj: FB/Amatérske fotky ST, Autor: Amatérske fotky ST)

Bol to jediný záujemca o vaše služby?

"Nejaké informácie sa šírili éterom, ale povedal by som, že išlo skôr o špekulácie ako o niečo konkrétne. Možno sa kdesi črtala skúška, no Bardejov bol pohotový a konkrétny. Dlho som neuvažoval, hoci som ešte trochu aj vyčkával, či sa niekto neozve napríklad z prvej ligy. Napokon som sa rozhodol  nenaťahovať moje definitívne rozhodnutie. Zavážilo aj to, že klub mal o mňa  záujem a prístup funkcionárov je na úrovni. Komunikácia ľudí sa nedá porovnať s tým, čo som zažil v ostatnom období v Tatrane."

Čo vás najviac oslovilo na ponuke Bardejova?

"Vízia nového projektu a avizovaného príchodu poľského sponzora."

Boli vám predostreté aj konkrétne zámery týkajúce sa umiestnenia v tomto ročníku?

"Nikto nemá veľké oči. Podstatná je záchrana v druhej lige a pokiaľ ide o ďalšie plány, to všetko sa uvidí postupne. Ja mám vnútornú métu zakotvenú v tom, aby som makal na sebe, pravidelne hral a zlepšoval sa."

Na jar sa stretnete o body s Tatranom Prešov, neobávate sa nejakej "pomsty"?

"Nemyslím si, veď život futbalistu je neraz o pendlovaní. My, čo sme odišli, sme odviedli všetko to, čo sme mohli pre materský klub a teraz sa už sústreďujeme na iné úlohy."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: ZIMNÁ POSILA BARDEJOVA DÁVID KERESTEŠ: POMSTY SA NEOBÁVAM