AKO VYZERÁ DEŇ U12 INTERU V TURECKU? FUTBAL, FUTBAL A EŠTE RAZ FUTBAL

Peter Cuninka|9. mar 2018 o 11:55

Autor: Matej Kraus

V bratislavskom Interi sú veľmi radi, že mládežnícka kategória U12 spolu so šéftrénerom prípraviek Interu, Dominikom Ivankom, mohla ako jedna z mála vycestovať na zahraničné sústredenie do Turecka.

Rarita je o to väčšia, že v našich pomeroch necestujú na zahraničné sústredenia ani všetky prvoligové tímy z Fortuna ligy. Samozrejme, ak nerátame špičku ako Žilina, AS Trenčín či Slovan Bratislava. Desaťdňové sústredenie v tureckom Side v luxusnom hoteli s parádnym wellnessom, fitnescentrom a prvotriednymi futbalovými ihriskami je pre kategóriu U12 naozaj niečo nevídané. Ako vyzerá deň interistickej výpravy v rezorte, kam chodia na zimnú prípravu svetové mužstvá, porozprával šéftréner prípraviek a vedúci výpravy v Turecku Dominik Ivanko.

Ako prebieha váš deň na sústredení?

"Deň máme rozdelený na dve tréningové jednotky – ranný a poobedňajší tréning. Počas celého pobytu máme k dispozícii služby all-inclusive, takže v oblasti gastronómie je o nás skvele postarané. Medzi tréningovými jednotkami majú deti odpočinok, team-building, rôzne súťaže a aktivity. Takže o program núdzu nemajú. Každý druhý deň využívajú wellness služby. Na záver dňa absolvujú kompenzačné cvičenia. Pred večierkou majú deti zhodnotenie uplynulého dňa spojené s odovzdávaním ceny pre najlepšieho hráča dňa a rozhovory pred kamerou."

Okrem tréningov ste absolvovali aj dva prípravné zápasy. Ako ich hodnotíte?

"Prvý zápas sme odohrali v nedeľu doobeda s tureckým mužstvom Manavgat Belediyespor, ktorý sme porazili vysokým výsledkom 17:3. V zápase sme boli herne lepším mužstvom, boli sme dominantní na lopte a vypracovali sme si obrovské množstvo šancí a výsledkom toho je vysoký počet strelených gólov. Ďalší zápas sme odohrali v stredu popoludní, keď sme nastúpili proti naozaj exkluzívnemu súperovi, ktorým bol Galatasaray Istanbul. V zápase sme síce prehrali 2:4, no chlapci v stretnutí ukázali veľmi dobré veci a hoci bol súper lepší, určite sme výkonom nesklamali."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»AKO VYZERÁ DEŇ U12 INTERU V TURECKU? FUTBAL, FUTBAL A EŠTE RAZ FUTBAL