Dilema na sobotu. Tri turnaje, jeden lepší než druhý!

(Zdroj: obfz.sk, Autor: Miroslav Slávik)
Peter Cuninka|30. nov 2017 o 20:20

NITRA (ObFZ Nitra/MARTIN KILIAN ml.)

Halový kolotoč sa už krúti. Kde sa vidíme v sobotu? V Nitre, vo Vrábľoch či v Dunajskej Strede?

Kopačky za halovky, pivo za čaj. Trávniky mrznú, futbalový národ sa sťahuje pod strechu. Prelom rokov, to sú halové turnaje. A táto sobota bude neobyčajne bohatá.

V Nitre galéria krajských ligistov, vo Vrábľoch prehliadka dvadsiatich dorastov, v Dunajskej Strede boj šiestich žiackych výberov.

A výborný futbal všade.

POHÁR PRIMÁTORA
"Ten Vianočný, ale dedinský ešte nie," tak by povedal klasik. Napráskanej mestskej hale na Klokočine ukáže kolty desať tímov z tretej a štvrtej ligy. Pätnásťročná tradícia, oblátky pred kaprom – lebo dedinský Moget Cup si slovo zoberie na Štefana a tri dni ho nepustí. A aký bude sobotný Pohár primátora? FC Nitra a FC ViOn majú ešte ligu, ale prídu ich béčka. No nezúfajte. Sme zvedaví na Legionárov VD reality, Matúš Paukner si zavolal Seneckého, Štajera, Slobodu či Šmehyla. Tajný sen o medaile živia Výbery ZsFZ a ObFZ Nitra, halové kúzla si už cvičia Čeľadice, Šurany boli minule vo finále a úplným zelenáčom je Imeľ. Naháňačka medzi mantinelmi tento rok nemá favorita.

(Zdroj: obfz.sk, Autor: Miroslav Slávik)

AMSTERDAM CUP

Novinka! Rozbieha sa nová tradícia. To je tak, keď sa Peter Drahoš do niečoho zahryzne. Vizitkou mu je senzačný dorast Nevidzian a verte tomu, že po sobote mu bude vizitkou aj Amsterdam Cup. Do vrábeľskej haly T-18 mieri dvadsať dorastov od tretej ligy po šiestu. Najviac sa čaká od Nevidzian, ale majú skupinu smrti, sme zvedaví na 17-ku z Levíc, Hlohovca a ČFK Nitra. Pardon, vlastne hlavne Alekšince! Štyri skupiny po päť, napínavá vyraďovačka, mastenica od ôsmej do siedmej – perfektná príprava na januárový pompézny PP Invest Cup. Ocení sa osem najlepších hráčov, pre prvú trojku sú medaile a poháre. A penzión Amsterdam sa postará, že ak budú chlapci hladní, tak len po druhom ročníku.

(Zdroj: obfz.sk, Autor: Miroslav Slávik)

POHÁR PREDSEDU ZsFZ

Strojili sa mesiac. Tréneri Martin Slovák a Peter Slíž vnikli trinásťročným talentom do hláv, naučili ich moderne. A ako nôž maslom zrezali kvalifikáciu, vyhrali päťkrát. Medzičasom dostal ťahúň Holčík cenu Objav roka, ale osobností vo Výbere ObFZ Nitra U14 plná paleta, v sobotu sa Dunajská Streda môže tešiť na perly Lazara a Kolena. Finálový turnaj je pre šesť oblastných výberov, Nitrania si musia dať bacha hlavne na Prievidzu, ktorá prešla kvalifikačkou len taký fukot. Bielo-modrí budú bojovať za Nitru aj za osem klubov, začínajú o 8.30 h s Levicami, končia o 15.30 h s Dunajskou Stredou. Verme, že s medailou.

foto: Miroslav Slávik

(Zdroj: obfz.sk, Autor: Miroslav Slávik)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dilema na sobotu. Tri turnaje, jeden lepší než druhý!