Domáca neporaziteľnosť Lokomotívy stále trvá, porazila aj Bardejov!

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|13. okt 2017 o 20:05

Autor: Tomáš Zagiba

Sedem domácich zápasov, sedem víťazstiev. Skvelú šnúru v Družstevnej pri Hornáde natiahli futbalisti Lokomotívy Košice aj v piatok 13. októbra, keď na domácej pôde zdolali nepríjemný Partizán Bardejov 2:0. Modro-bieli si tak poistili priebežnú prvú priečku v tabuľke 2. ligy.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

Zverenci trénerského dua Rusnák - Džubara vleteli do zápasu ako víchor. Od úvodu sa tlačili do koncovky a dávali jasne najavo, že doma nehodlajú prísť o body. Už v 5. minúte po šikovnom predĺžení od Horvátha skúšal šťastie Karaš. O dve minúty neskôr urobili hostia chybu v rozohrávke a Horváthovi chýbalo málo, aby to potrestal. V 11. minúte potiahol tradične po pravej strane akciu kapitán Patrik Zajac, prihral do vápna voľnému Borisovi Gállovi, no ten zoči-voči gólmanovi Gmitterovi neuspel. O minútu neskôr sa prvýkrát dostali k slovu aj Šarišania, Hamuľak však pohrdol prihrávkou Grucu. A tak prišiel trest. Po štvrťhodine hry sa dostal do úniku Boris Gáll, šikovne obišiel brankára Gmittera a otvoril skóre duelu - 1:0! Ďalší gól mohol čiperný krídelník pridať po polhodine hry, jeho strele z hranice šestnástky ale chýbala potrebná presnosť i razancia. V 32. minúte hlavičkoval tesne nad Horváth, ktorý opäť nastúpil na hrote útoku. O tom, že zápas našim chlapcom chutil, svedčí krásna kľučka v podaní Kamila Karaša, ktorý v 35. minúte takzvanou "zidanovkou" obišiel protihráčov a vypýtal si faul.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

Po zmene strán síce hra stratila tempo z prvého polčasu, no Loky naďalej kráčala za víťazstvom. Svoju suverenitu potvrdila druhým gólom, keď sa krásnou a nechytateľnou delovkou spoza šestnástky blysol defenzívny stredopoliar Tomáš Ilinjo - 2:0! Hostia mohli znížiť v 62. minúte, hlavičku Hamuľaka ale Bréda kryl. Na viac sa už Bardejov nezmohol, naopak, Loky mohla pridať aj tretí gól. V nadstavenom čase skončila zblokovaná strela striedajúceho Filipa Serečina na brvne Gmitterovej svätyne. Lokomotíva tak porazila Partizán 2:0 a v tabuľke si poistila priebežné prvé miesto. Na konte má už 28 bodov. Bardejov je s 15 bodmi na desiatej priečke.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

Potvrdili sa papierové predpoklady

"Na zápas sme boli dobre pripravení, mali sme dobrý plán, no nerátali sme s toľkými zbytočnými chybami. V 15. minúte sme inkasovali po lacnej chybe, čo dostalo domácich na koňa. Proti tak skúsenému súperovi nesmieme robiť takéto chyby. Bojovali sme, mali sme nejaké šance, no nepodarilo sa nám vyrovnať na 1:1. Naopak, po zmene strán sme dostali gól na 0:2, čo už bol problém. Musíme byť koncentrovanejší, nemôžeme tak ľahko strácať lopty. Chlapci občas robia zbytočné chyby, musíme na tom popracovať. Domácim gratulujem k víťazstvu, my musíme bojovať ďalej," zhodnotil duel poľský lodivod na lavičke Bardejova Ryszard Kuźma.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

Jeho náprotivok Jozef Džubara dodal: "Na ihrisku sa potvrdil momentálny bodový rozdiel a tabuľkové postavenie oboch mužstiev. Počas prvej polhodiny sme predvádzali jeden z najlepších výkonov v aktuálnej sezóne. V oboch polčas sme však mali v záverečnej desaťminútovke výpadky, musíme popracovať na tom, aby sa to neopakovalo. Chlapcom ďakujem za obetavý, bojovný a chvíľkami i veľmi pekný futbal."

FC Lokomotíva Košice - Partizán Bardejov 2:0 (1:0)
Góly: 15. Gáll, 55. Ilinjo

ŽK: 28. Gáll

Rozhodoval: Ďurčo

Divákov: 450

FCL: Bréda - M. Tóth, Kuľha, Cicman, Pavúk - Harvila, Ilinko - Zajac (K) (88. Serečin), Karaš (90. Cmarko), Gáll (70. Kolek) - Horváth

Bardejov: Gmitter - Jacko, Belunek, Gruca (61. Góra), Staš, Ivanko Macej, Didik (55. Verčimák), Andraščík (K), Pangrác-Piter, Hamuľak (86. Ľalík), Staško

Gól Tomáš ILINJO 2:0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Domáca neporaziteľnosť Lokomotívy stále trvá, porazila aj Bardejov!