Dvojgólový Horváth rozhodol o víťazstve na Liptove!

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|22. okt 2017 o 11:00

Autor: Tomáš Zagiba

Víťazná séria pokračuje. Futbalisti Lokomotívy Košice zvládli aj tretí ligový zápas po sebe. V sobotu popoludní uchmatli všetky body Liptovskému Mikulášu, ktorý doposiaľ na svojom štadióne nepoznal premožiteľa.

Úvodné dejstvo sa ešte nieslo v opatrnom duchu, ani jedno mužstvo sa nepúšťalo bezhlavo do ofenzívy. Viac z hry mal síce náš tím, no bližšie ku gólu boli domáci. Svoje šance však nezakončovali presne. A keď po zmene strán aj trafili do priestoru troch žrdí, všetko vyriešil dobre pripravený Miloš Bréda. Gólu sa ale napokon Liptáci predsa len dočkali, no až po viac než diskutabilnom verdikte. V 70. minúte hlavný arbiter Július Straka po nevinne vyzerajúcom súboji v našej šestnástke odpískal pokutový kop, ktorý bezpečne premenil Kucharčík.

Tento moment ale zdravo naštartoval zverencov trénerského dua Rusnák - Džubara, ktorí sa odrazu ešte viac tlačili do koncovky. A vyplatilo sa. Už o štyri minúty neskôr vyrovnal utešenou strelou Lukáš Horváth, ktorý opäť nastúpil na hrote útoku. Svoje zakončovateľské kvality potvrdil aj v 87. minúte, keď svojim druhým gólom v zápase zvyšoval na 2:1. V závere si už modro-bieli tesný náskok skúsene udržali a radovali sa zo zisku ďalších troch bodov. Liptovský Mikuláš prehral vôbec prvý domáci zápas v aktuálnom ročníku.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

"Bol to naozaj ťažký zápas, no my sme naň boli dobre pripravení. Vedeli sme, že to bude hlavne o súbojoch. V prvom polčase sme ich mohli vyhrať aj viac, no našťastie sa potom ukázala sila kolektívu. Síce sme inkasovali prvý gól, no podarilo sa nám to otočiť. Opäť sme sa presvedčili o tom, že sa posúvame niekam ďalej. Je super, ak dokážeme otáčať takéto zápasy," neskrýval radosť stopér, či dnes už skôr útočník Lukáš Horváth.

Dobre stavaný futbalista dvoma nechytateľnými ranami rozhodol o zisku troch bodov pre Lokomotívu. "Keď sme dostali gól z penalty, v podvedomí sme si akoby povedali, že už nemáme čo stratiť. Začali sme hrať odvážnejšie smerom dopredu, zlepšili sme kombináciu," odhalil tajomstvo úspechu "Horvi" a na margo svojich dvoch gólov dodal: "Keď človek nevystrelí, tak gól nedá. Zavrel som oči a vystrelil. Prvý zásah bol krásny, pri druhom som mal aj kus šťastia. Paráda. Lepší by bol už iba hetrik, no aj takto som spokojný."

Loky si poistila prvé miesto v tabuľke, na konte má už 31 bodov. Pred druhou Sereďou má trojbodový náskok. Liptákom patrí v priebežnom poradí s 18 bodmi siedma priečka.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - FC Lokomotíva Košice 1:2 (0:0)
Góly: 70. Kucharčík (11 m) - 74., 87. Horváth

ŽK: 42. Kucharčík - 69. Kuľha, 80. Cmarko

Rozhodoval: Július Straka

Divákov: 410

Liptovský Mikuláš: Šavol - Očenáš, Janec, Papaj, Poremba (71. Andrić), Staš, Lišivka (K), Kotora (88. Otruba), Kapláň (68. Laco), Kucharčík, Ondrek.

FCL: Bréda - M. Tóth, Kuľha, Pavúk, Cmarko - Ilinjo, Cicman - Zajac (K) (74. Serečin), Karaš (90. L. Tóth), Gáll (90. Kolek) - Horváth.

Gól Lukáša Horvátha na 1:1

Gól Lukáša Horvátha na 1:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dvojgólový Horváth rozhodol o víťazstve na Liptove!