FK Poprad ulovil veľkú rybu – Štefana Zošáka

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)
Peter Cuninka|9. jan 2018 o 10:10

Richard Hudeček/FK Poprad

Štefan Zošák je novou posilou druholigového FK Poprad. Skúsený 33-ročný stredopoliar sa v pondelok poobede pripojil do zimnej prípravy bielo-modrých. S vedením klubu sa dohodol na dlhodobej trojročnej zmluve.

"Všetko to odštartoval telefonát od Stana Šestáka, ktorý mi vybavil stretnutie s prezidentom klubu a manažérom A-mužstva. Ponuka od Popradu ma oslovila a dal som im slovo, že nad tým budem uvažovať. Do konca decembra som si nechal čas na rozmyslenie," rozhovorila sa najnovšia posila FK Poprad Štefan Zošák. "Dohodli sme sa na trojročnej spolupráci. Presvedčilo ma hlavne to, že klub má vysoké ambície. Posledný rok a pol som bol mimo Slovenska bez svojej rodiny a chcem byť už doma. Veľkú rolu pri našom rozhodovaní so snúbenicou zohral syn, ktorý mal teraz 2. januára jeden rok. Keď sme si zvážili všetky plusy a mínusy, voľba padla na Poprad," doplnil rodák z Prešova, ktorý žije v Ružomberku. "Presvedčili ma aj vysoké ambície Popradu. Svojou trochou by som chcel pomôcť Popradu dostať sa do prvej ligy," poznamenal šikovný stredopoliar, ktorý reprezentoval Slovensko v mládežníckych kategóriách.

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)

PRICHÁDZA Z KAZACHSTANU

Zošák si naposledy obliekal dres kazašského klubu Šachtar Karaganda. Najvyššiu slovenskú súťaž hrával za 1. FC Košice, Ružomberok, MŠK Žilina, Tatran Prešov i FC Nitra. "Už keď som bol v Kazachstane, sledoval som nielen Poprad, ale aj prvú a druhú slovenskú ligu. Niektorých chalanov poznám, teraz bude dlhšie prípravné obdobie na to, aby sme sa viac spoznali a zohrali v prípravných zápasoch. Asi tri roky dozadu sme tu v Poprade s Ružomberkom hrávali domáce zápasy, takže NTC Poprad poznám. Vrátili sa mi spomienky na toto obdobie, keď sme tu chodili na tréningy a zápasy," ozrejmil "Zošo". Kuriozitou je, že 13. marca čaká FK Poprad domáci štvrťfinálový zápas Slovnaft Cupu práve proti Ružomberku. "Určite to bude zaujímavý zápas. Pre mňa ale nič extra špeciálne, lebo proti Ružomberku som hral už viac zápasov," naznačil Štefan Zošák.

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)

Dlhú zimnú prípravu futbalisti príliš neobľubujú, tá v Poprade bude spestrená zimným turnajom v Čechách i herným sústredením v Turecku. "Treba sa zahryznúť a odmakať celú prípravu. Futbalista z toho potom ťaží celý rok, lebo letná prestávka nie je taká dlhá ako tá zimná, kedy sa dá dobehnúť kondícia. Je potrebné k tomu pristúpiť zodpovedne a zlepšovať sa každým tréningom. Keď budeme šliapať ako jeden celok, bude to super," dodal Štefan Zošák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»FK Poprad ulovil veľkú rybu – Štefana Zošáka