FL / II. liga – V prvom zápase baráže medzi Dubnicou a Nitrou bezgólová remíza

Branislav Sarňák|14. júl 2020 o 19:10

DUBNICA (SFZ) – V utorok bol na programe úvodný zápas baráže o účasť vo Fortuna lige medzi FK Dubnica na Váhom a FC Nitra, v stretnutí gól nepadol. O tom, či si Dubničania vybojujú prvoligovú miestenku, alebo sa v najvyššej súťaži zachránia Nitrania, rozhodne piatková odveta, ktorej výkop je o 20.00 h.

Prvé vzrušenie na ihrisku sa odohralo v 3. min, keď Faško prestrčil loptu za obranu domácich na Ristovského. Jeho zakončenie smerovalo do bránky, z čiary však loptu vykopol Václav. V 15. min sa do finálnej fázy dostala Dubnica. Zo strany centroval Dávidík, pred bránkou lopta párkrát zmenila smer, napokon ju však schoval v rukaviciach Šípoš.

V 33. min zatlieskali zaplnené tribúny Bilovského strele spoza šestnástky, Šípoš si však s jeho pokusom poradil. V 41. min opäť zakončoval Bilovský, ten sa preštrikoval obranou hostí, jeho strela však smerovala nad hornú žrď.

(Autor: SFZ)

V úvode druhého polčasu zahrávali Dubničania dve štandardné situácie z dobrých pozícii v blízkosti veľkého vápna, v oboch prípadoch loptu zastavil múr nitrianskych hráčov. V 61. min Kuzmov prudký center preletel cez celú šestnástku, našiel Dávidíka, ten bol osamotený, zle však spracoval loptu. Tá sa mu zaplietla pod nohami a premrhal vhodný čas na zakončenie.

V 69. min si pripísal na konto úspešný zákrok Digaňa, ktorý chytil strelu De Jesusa. O tri minúty neskôr Digaňa zle vybehol, navyše si nerozumel so Šefčíkom, zakončujúci Ristovski netrafil prázdnu bránku. V 75. min zakončoval zvnútra šestnástky Chobot, jeho center však tečoval jeden z domácich futbalistov na roh.

V 81. min sa do zakončenia dostal Janco, jeho strela smerovala tesne nad brvno. V 85. min sa cez nitrianskych obrancov pretlačil opäť Janco. Jeho prvú strelu vytlačil pred seba Šípoš, následnú dorážku vytlačil brankár na roh. O niekoľko sekúnd sa dostal k strele Levai, lopta však smerovala vedľa bránky. Gól napokon v stretnutí nepadol. Odveta je na programe v piatok od 20.00 h. v Nitre.

FK DUBNICA NAD VÁHOM – FC NITRA 0:0
ŽK:
Jakúbek – Faško
Rozhodoval: Smolák, 2 496 divákov
Dubnica: Digaňa – Švec, Štefánek, Václav, Janček, Pleva, Jakúbek, Bilovský (68. Levai), Čurik (75. Janco), Dávidík, Kuzma. Tréner: Peter Jakuš
Nitra: Šípoš – Kóša, Faško, De Jesus Nascimento (89. Hambálek), Fabiš (46. Šefčík), Magda, Chobot (81. Vrábel), Podhorin, Kuník, Niemchaninov, Ristovski. Tréner: Ivan Galád

HLASY PO ZÁPASE
Ivan Galád (tréner Nitry):
„Mne sa zápas z našej strany nepáčil a doma musíme hrať lepšie, aby sme splnili cieľ, pre ktorý som do Nitry prišiel. Je ťažké, keď celú sezónu prehrávate, začať hrať lahodný futbal. Do odvety pôjdeme s tým, aby sme v Nitre udržali ligu.“
Peter Jakuš (tréner Dubnice): „Dvadsaťpäť minút sme sa rozbiehali, hostia pôsobili živším dojmom, do druhého polčasu sme nastúpili sebavedomejšie, ale aj napriek tomu mi chýbalo viac odvahy, musíme byť odvážnejší keď chceme postúpiť. Gól sme mali na dosah, ale 0:0 je dobrý výsledok.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»FL / II. liga – V prvom zápase baráže medzi Dubnicou a Nitrou bezgólová remíza