Barcelona sa nedostane budúcoročné MS klubov, nahradí ju iný španielsky tím

Futbalisti Barcelony: zľava Ferran Torres, Robert Lewandowski a Inigo Martinez
Futbalisti Barcelony: zľava Ferran Torres, Robert Lewandowski a Inigo Martinez (Autor: TASR/AP)
SITA|17. apr 2024 o 14:22

Poslednú miestenku určenú pre Európu získa londýnsky Arsenal alebo rakúsky Red Bull Salzburg.

ZURICH. Výsledky utorkových odvetných stretnutí štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2023/2024 rozhodli o tom, že na budúcoročných majstrovstvách sveta klubov v USA sa predstaví španielsky tím Atlético Madrid a na turnaji bude chýbať katalánsky FC Barcelona.

Európa na podujatí určenom pre 32 klubov bude mať tucet zástupcov a istotu už má 11 klubov. Šancu stať sa dvanástym majú už len londýnsky Arsenal alebo rakúsky Red Bull Salzburg.

Pod pôsobnosťou Európskej futbalovej únie (UEFA) majú práve štartovať na uvedenom turnaji víťazi Ligy majstrov z ostatných štyroch edícií a ďalších osem najvyššie umiestnených tímov v štvorročnom rebríčku.

Platí tiež, že z jednej krajiny môžu byť len dvaja zástupcovia. A táto skutočnosť pripravila o miestenku Kataláncov. Hráči FC Barcelona vo štvrťfinále LM vypadli s francúzskym Parížom Saint-Germain, Atlético nestačilo na nemeckú Borussiu Dortmund.

Spomenuté MS klubov v USA už poznajú mená 22 účastníkov. Turnaj sa uskutoční od 15. júna do 13. júla 2025.

Spomenutú poslednú "európsku" miestenku získa Arsenal iba v prípade celkového triumfu v LM, v opačnom prípade sa na základe rebríčka dostanú na podujatie futbalisti Salzburgu.

Rakúšania by sa na turnaj prebojovali napriek tomu, že v hodnotení sú okrem FC Barcelona nižšie aj ako anglický FC Liverpool či taliansky tím AC Miláno, aj v ich prípadoch hrá v neprospech národná kvóta.

Áziu, Afriku aj zónu CONCACAF budú na MS klubov zastupovať po štyri tímy, juhoamerický kontinent získal šesť miesteniek, jedna pripadla pre Oceániu a jednu má k dispozícii organizátor turnaja.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Barcelona sa nedostane budúcoročné MS klubov, nahradí ju iný španielsky tím