Real v Mníchove trpel. Líder bol neviditeľný, Vinicius napodobnil svoj idol

Vinicius Junior oslavuje gól v zápase semifinále Ligy majstrov proti Bayern Mníchov - Real Madrid
Fotogaléria (21)
Vinicius Junior oslavuje gól v zápase semifinále Ligy majstrov proti Bayern Mníchov - Real Madrid (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|1. máj 2024 o 08:15

Hviezdou zápasu Bayern - Real bol aj veterán Toni Kroos.

BRATISLAVA. V predošlých troch sezónach nosil na drese číslo 20. Jeho obľúbenú sedmičku si totiž počas svojho, hoci nie príliš vydareného, pôsobenia v Reale Madrid obsadil Eden Hazard.

Keď sa však Belgičan v 32 rokoch rozhodol ukončiť svoju kariéru, voľba padla na Viniciusa Júniora. Brazílčan sa stal nástupcom napríklad Petra Dubovského, Raúla či svojho detského idolu Cristiana Ronalda. 

"Som veľmi vďačný, že môžem nosiť toto číslo, ktoré nosili mnohí ďalší skvelí hráči. Cristiano ma veľmi inšpiruje. Sledoval som všetky jeho zápasy a v klube vytvoril úspešnú éru," povedal Vinicius.

V utorňajšom semifinále Ligy majstrov napodobnil stále len 23-ročný útočník práve portugalskú hviezdu, ktorá doposiaľ ako posledná dokázala streliť v drese Realu v mníchovskej Allianz Arene dva góly.

Vinicius najskôr jediným gólom v prvom polčase otvoril skóre stretnutia a následne ho aj uzavrel premenenou penaltou na 2:2. 

"Vždy hráme na víťazstvo, ale vieme, aká je Liga majstrov. Nemôžete sa len-tak zbaviť lopty, pretože vždy sa nájde špičkový súper, ktorý to využije.

Po tomto výsledku si musíme zachovať čistú hlavu, byť spokojní s pozíciou, v ktorej sme a čo najviac si oddýchnuť pred druhým zápasom," uviedol.

Maestro predviedol skvelú asistenciu

Bývalý anglický útočník a držiteľ Zlatej lopty z roku 2001 Michael Owen tvrdí, že víťaz tohto súboja sa stane šampiónom tohto ročníka Ligy majstrov.

V odvete bude mať Real výhodu domáceho prostredia, ale z pohľadu skóre je všetko otvorené. "Vinicius zachránil noc," píše denník Marca.

Bayern vstúpil do zápasu veľmi dobre a už po pár sekundách musel brankár Andrij Lunin zasahovať pri šanci Leroya Saného. Bavori tlačili, no bez efektu.

O to väčším šokom bol pre fanúšikov vedúci gól Realu, na ktorom mal okrem Viniciusa veľký podiel bývalý hráč Bayernu Toni Kroos. Ten fantastickou kolmou prihrávkou poslal Brazílčana do šance a ten sa nemýlil.

Fotogaléria zo zápasu Bayern Mníchov - Real Madrid (Liga majstrov - semifinále)

"On je asi najpomalší hráč na ihrisku, ale má geniálne herné myslenie. Presne vie, kedy treba hru jedným dotykom zrýchliť a naopak, kedy ju spomaliť.

Z jeho strany to bol výborný výkon," povedal na adresu Kroosa expert Premier Sportu a bývalý český reprezentant Tomáš Ujfaluši.

"Všetci mu stále hovoríme, aby hral ešte nie jednu sezónu, ale ešte veľa sezón. Je to skutočný maestro s talentom, na ktorého sa ľudia radi pozerajú a my všetci s ním radi hráme," doplnil Rodrygo. 

Sané pripomenul legendu Bayernu

Po prvom dejstve mal tréner domáceho tímu zmiešané pocity.

"Začali sme veľmi dobre a mohli sme sa ujať vedenia už v prvej minúte. Potom sme sa prestali držať nášho plánu. Ani neviem prečo. Inkasovali sme gól a veci sa skomplikovali," povedal Thomas Tuchel pre Prime Video.

Počas polčasovej prestávky však spravil skvelý ťah, ktorý priniesol ovocie. V priebehu štyroch minút a štyroch sekúnd sa skóre otočilo z 0:1 na 2:1.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Real v Mníchove trpel. Líder bol neviditeľný, Vinicius napodobnil svoj idol