V Nemecku zatkla polícia cez dvesto výtržníkov, za mreže ich zvážali autobusy

Julian Weigl.
Julian Weigl. (Autor: TASR/DPA via AP)
SITA|9. mar 2024 o 14:53

Kluby zo Severného Porýnia-Vestfálska delia vzdušnou čiarou iba desiatky kilometrov.

MÖNCHENGLADBACH. Polícia v nemeckom Mönchengladbachu zatkla viac ako 200 osôb v súvislosti so sobotňajším duelom futbalovej I. bundesligy medzi Borussiou Mönchengladbach a konkurenčným 1. FC Kolín nad Rýnom.

Kluby zo Severného Porýnia-Vestfálska delia vzdušnou čiarou iba desiatky kilometrov.

Za mrežami po výtržnostiach skončilo dovedna 205 problémových fanúšikov, pričom 74 ich bolo z domáceho tábora a 131 od hostí.

Incident sa udial pred štadiónom Borussie, na ktorom sa v sobotu uskutoční ligové stretnutie. Domáci priaznivci si chystali transparenty a choreografiu na prestížne derby, "vyrušili" ich pri tom podporovatelia z neďalekého Kolína nad Rýnom.

Polícia informovala, že vzhľadom na množstvo zatknutých osôb musela využiť miestne autobusy, aby premiestnila každého zatknutého za mreže.

Zranenia pri tom utrpeli traja strážcovia zákona, jeden z nich nemohol pokračovať v zákroku. Aby sa podarilo od seba oddeliť tábory výtržníkov, na miesto incidentu boli privolané posily, polícia tiež použila obušky a obranné spreje.

"Polícia začala vyšetrovanie pre porušenie zákona o výbušninách, závažné narušenie verejného poriadku pokoja a odpor voči bezpečnostným zložkám," uvádza sa vo vyhlásení polície.

Borussii Mönchengladbach patrí v priebežnej bundesligovej tabuľke 12. priečka s náskokom deviatich bodov na šestnástky Kolín nad Rýnom, ktorý sa nachádza na barážovej pozícii.

Tabuľka Bundesligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»V Nemecku zatkla polícia cez dvesto výtržníkov, za mreže ich zvážali autobusy