Weiss ho chválil, o mesiac ho poslal preč. Holanďania žiadajú Slovan o kompromis

Siemen Voet (vľavo) a Ivan Kmotrík mladší (vpravo).
Siemen Voet (vľavo) a Ivan Kmotrík mladší (vpravo). (Autor: ŠK Slovan Bratislava)
Martin Kozinka|3. máj 2024 o 12:00

Ktorí obrancovia pokračujú v Slovane? Nad dvoma visí otáznik, ďalší je spokojný v Holandsku.

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava nezačali aktuálnu ligovú sezónu podľa predstáv. Najskôr prišla remíza s nováčikom z Košíc a následne ďalšia deľba bodov s Banskou Bystricou.

Tréner Vladimír Weiss starší musel pre nahustený program v lige a v kvalifikácii Ligy majstrov rotovať čo najviac hráčov.

„Nemôžeme hrať streda - nedeľa - streda - nedeľa. To ani Barcelona a Real Madrid neodohrajú s tou istou zostavou,” vysvetlil kouč po dueli s Banskobystričanmi.

Nebol spokojný s výkonmi či prístupom väčšiny zverencov, ktorým dal v zápase príležitosť ukázať sa a zabojovať o miesta v zostave pre európske dueli.

Pochválil však výkon istého jednotlivca.

„Presvedčil ma napríklad Voet, dnes bol najlepší v obrane. Žeby som išiel oslavovať výkon niekoho ďalšieho? To sa povedať nedá,” priznal Weiss.

Weissovi pripomínal obľúbenca

Bola to ale akási trénerská irónia? Belgický stopér Siemen Voet sa totižto odvtedy v drese Slovana neobjavil.

Na snímke zľava Martin Rymarenko (Banská Bystrica) a Siemen Voet (Slovan) počas zápasu 2. kola futbalovej Niké ligy ŠK Slovan Bratislava - MFK Dukla Banská Bystrica.
Na snímke zľava Martin Rymarenko (Banská Bystrica) a Siemen Voet (Slovan) počas zápasu 2. kola futbalovej Niké ligy ŠK Slovan Bratislava - MFK Dukla Banská Bystrica. (Autor: TASR)

Absolvoval už len jeden duel za rezervu “belasých” v druhej lige proti Humennému. Následne smeroval na hosťovanie do Holandska.

„Je perspektívny, vyzerá byť výborný chlapec aj profesionál s defenzívnymi kvalitami,” chválil ho po príchode do klubu tréner Weiss.

„Je ľavák, čo je veľký predpoklad pri zakladaní útokov. Pripomína mi Jána Ďuricu, keď ako mladý chlapec prišiel do Artmedie,” zaspomínal si kouč.

Voet sa k Slovanu pripojil v lete 2022. Tím z hlavného mesta za jeho služby zaplatil podľa špecializovaného portálu transfermarkt holandskému prvoligovému klubu Zwolle 150-tisíc eur. S klubom podpísal zmluvu do roka 2025.

Kmotrík veril v jeho potenciál

„Je perspektívny hráč, tešíme sa, že sme podpísali trojročný kontrakt,” vravel o ňom generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml.

Siemen Voet.
Siemen Voet. (Autor: Facebook/ŠK Slovan Bratislava)

„Prináša so sebou aj perspektívu do budúcna, v mladom futbalovom veku sa môže naďalej zlepšovať. Veríme, že sa mu to v Slovane podarí a rozvinie u nás svoj potenciál, ktorým rozhodne disponuje,“ dodal. 

Boli to slová, ktoré sa Slovanu vypomstili. Voet na trávniku pôsobil ako hráč, ktorý výkonnosťou hlboko zaostal za predpokladmi. Nestačil ani na slovenskú ligu.

V úvode minulého ročníka dostával hneď od začiatku sezóny príležitosti v základnej zostave Slovana, no za krátky čas si vytvoril teplé miesto na lavičke.

Chcel hrať pohárovú Európu

Na Slovensko prišiel s nálepkou bývalého mládežníckeho reprezentanta Belgicka. Mal nahradiť vtedajšieho kapitána Vasila Božikova. 

„Prilákali ma sem dva športové aspekty – šanca hrať každý rok o titul a európske súťaže,” vysvetlil Voet po príchode.

Už v prvej sezóne však tréner Weiss nenapísal jeho meno na súpisku “belasých” v Európskej konferenčnej lige.

„Chcem v Slovane futbalovo i osobnostne rásť, čo najväčšou mierou prispieť k úspechom klubu a byť platnou súčasťou mužstva,” dodal.

V drese slovenského majstra odohral v predošlej sezóne len desať ligových a šesť pohárových zápasov, v ktorých strelil jeden gól. Až šesť duelov odohral za rezervu Slovana v druhej lige. 

Holanďania rokujú so Slovanom

Od septembra si oblieka dres Fortuny Sittard v holandskej najvyššej súťaži. Slovenský majster ho pustil na hosťovanie.

Siemen Voet v drese holandského mužstva Fortuna Sittard.
Siemen Voet v drese holandského mužstva Fortuna Sittard. (Autor: Instagram/fortuna.sittard)

„Teší nás, že sme sa mohli na poslednú chvíľu posilniť o Siemena. Vyzná sa v Eredivisie a má kvality, ktoré nám pomôžu,” povedal o jeho prínose športový riaditeľ holandského klubu Américo Branco.

„Navyše, sám chcel prísť do Fortuny,” dodal. Zdalo sa, že Voet ochotne opustil Slovan. No v lete sa na Slovensko pravdepodobne vráti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Weiss ho chválil, o mesiac ho poslal preč. Holanďania žiadajú Slovan o kompromis