Bývalú baštu čaká veľký sviatok. Hrá však nehodnú súťaž

Baník Prievidza má mladé mužstvo.
Baník Prievidza má mladé mužstvo. (Autor: Mário Frimmel)
Ivan Mriška|3. aug 2022 o 16:24

V najbližšej sezóne je cieľom postup.

PRIEVIDZA. Slovnaft Cup je výnimočný. V tom, že klubom z nižších súťaží ponúka veľkú príležitosť. Privítať na domácom ihrisku fortunaligistu.

O veľký zápas sa hralo aj v šiestoligovom Uhrovci, kde pricestovala Prievidza. Do prestávky viedli hostia po góloch Borisa Polevku 2:0.

„S hrou a priebehom prvého polčasu som relatívne spokojný. Na ťažkom a podmáčanom teréne sme sa snažili hrať konštruktívne, vytvorili sme si hernú prevahu a niekoľko veľmi dobrých streleckých pozícií,“ hodnotil tréner FC Baník Prievidza Ján Hancko, ktorému v prvom dejstve chýbal ešte jeden gól v domácej sieti.

Rýchle vyrovnanie Uhrovca

Krátko po zmene strán sa podarilo Uhrovcu vyrovnať, presadili sa Lukáš Vavro a Matej Kráľ – 2:2.

„Napriek opakovaným upozorneniam, že súper má silné štandardné situácie a veľmi dôležitý bude vstup do druhého polčasu, nevyhli sme sa zbytočným chybám,“ dodal.

Vyrovnávajúci gól padol po kontroverznej situácii po ošetrovaní brankára Prievidze.

„Myslíme si, že sa jednalo o postavenie mimo hry. Súper vyrovnal a v siedmej minúte druhého polčasu sa začínalo od nuly.

Uhrovec vycítil šancu na dobrý výsledok, my sme mierne zneisteli. Postupne sa nám ale podarilo vrátiť k hre z prvého polčasu a aj v druhom dejstve sme si vytvorili viacero šancí,“ opísal Hancko.

Jediná šanca, ako dotiahnuť ligistu

V závere sa Prievidžania zásluhou kapitána Andreja Koryťáka dostali do vedenia 3:2. V nadstavenom čase korunoval ich výhru gólom na 4:2 Dávid Šlabjar.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bývalú baštu čaká veľký sviatok. Hrá však nehodnú súťaž