Futbalový Školský pohár vyhrali žiaci zo Závodia

Michal Trško|9. jún 2019 o 00:00

Vo finále oplatili súperovi z Trenčína minuloročnú prehru.


Text Dominika Mariňáková / myzilina.sk

ŽILINA/POPRAD. Žilinskí školáci dokázali, že na ihrisku to s loptou vedia. Siedmaci zo Základnej školy v Závodí sa cez okresné a krajské kolo prebojovali až na finálový turnaj Školského pohára 2018/2019. Do futbalového projektu pod záštitou Slovenského futbalového zväzu a jednej zo slovenských bánk sa zapojilo 1500 základných škôl z celej krajiny. V úvode júna sa v Národnom tréningovom centre v Poprade stretli víťazi krajských kôl v dievčenskej aj chlapčenskej kategórii.

Z okresného kola až do celoslovenského finále

„Konkurencia bola veľká. Okresným kolo sme prešli v pohode, ale na krajskom sme mali veľmi ťažký zápas s martinskou školou. Odtiaľ sme postúpili na celoslovenské kolo, ktoré malo naozaj výbornú úroveň,“ prezradil Martin Repaský, ktorý tento rok v Školskom pohári koučoval výber zo ZŠ Závodie.

V základnej skupine záverečného turnaja Žilinčania natrafili na Nitru, Banskú Bystricu a Bratislavu. So všetkými súpermi si poradili a ako víťaz skupiny postúpili do semifinále.

„V semifinále sme odohrali zápas s domácimi, so žiakmi športovej triedy z Popradu. Vyhrali sme tesne, 3:2, ale myslím, že sme to po celý čas mali viac-menej pod kontrolou. Súper znížil až v úplnom závere a na zdramatizovanie mu už neostal čas.“

Šťastie v posledných sekundách

Vo finále na nich čakali chlapci z trenčianskej ZŠ Novomeského, ktorí si brúsili zuby na zlatý hetrik. Chlapci spod Dubňa im však nedovolili radovať sa z neho a oplatili im prehru, ktorú od nich utŕžili pred rokom.

„Finále bolo veľmi dobré, malo vysokú úroveň. Prvý polčas sme hrali dobre, dostali sme sa do trojgólového vedenia, vyhrali sme ho 5:2. V druhom polčase sme trošku stratili koncentráciu a dovolili sme zdramatizovanie zápasu. Dostávali sme sa do šancí, ale nepremieňali sme ich, zatiaľ čo súper nás z protiútokov trestal. Na konci sme mali aj šťastie, keď jeden z našich hráčov v posledných sekundách vyhlavičkoval pred súperom,“ zrekapituloval Repaský.

Po finálovej výhre prišla aj oslava. „Chlapci ma obliali vodou, prevzali si ceny a zašli sme spolu aj na zmrzlinu," dodal s úsmevom.

Okrem medailí a trofeje za prvé miesto brala Žilina aj individuálne ocenenie, najlepším strelcom sa s 11 gólmi stal Samuel Dikoš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbalový Školský pohár vyhrali žiaci zo Závodia