Michalovce vstúpili do finále tesnou prehrou, šanca na Európsky úspech naďalej žije

Hráčky MŠK Iuventa Michalovce
Hráčky MŠK Iuventa Michalovce (Autor: TASR)
TASR|19. máj 2024 o 13:52

Iuventa Michalovce odohrá odvetu na domácej palubovke.

Finále Európskeho pohára EHF - prvý zápas

ATTICGO BM Elche - MŠK Iuventa Michalovce 22:20 (11:10)

Najviac gólov: Wolfsová 5, Van Zijlová 4, Delgado Pintová 3- Wollingerová 6, Popovcová a Habánková po 4.

Rozhodovali: Pukšič a Satler (obaja Slovin.), vylúčenia: 1:4, 7m hody: 3/1 - 4/1

/odveta sa hrá 24. mája o 18.00 h/

ELCHE. Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce prehrali v nedeľu v prvom finálovom dueli Európskeho pohára EHF na palubovke španielskeho tímu ATTICGO BM Elche o dva góly 20:22.

Vytvorili si tak sľubnú východiskovú pozíciu pred domácou odvetou, ktorá je na programe v piatok 24. mája o 18.00 h.

Zverenky trénera Petra Kostku predviedli na pôde favorita odvážny výkon a už v prvom polčase viedli aj o tri góly.

Aj v druhom polčase boli domácim vyrovnaným súperom a rozhodujúci náskok získalo Elche až v záverečnej päťminútovke. Najlepšou strelkyňou Iuventy bola Patrícia Wollingerová so šiestimi presnými zásahmi.

Iuventa sa môže stať prvým slovenským tímom s triumfom v európskej pohárovej súťaži. V minulosti boli už štyri slovenské ženské tímy vo finále - Inter Bratislava v EPM 1980, Štart Bratislava v Pohári IHF 1987, Tempo Partizánske v Pohári IHF 1993 a Banská Bystrica v Pohári EHF 1998, no nikomu sa zatiaľ nepodarilo stať sa celkovým víťazom.

Zemplínčanky si vlani dostali v EP EHF do semifinále, teraz si postupom do finále o jedno kolo vylepšili svoje maximum v tretej najvýznamnejšej kontinentálnej pohárovej súťaži. Iuventa v prebiehajúcom ročníku súťaže až do zápasu v Elche nenašla premožiteľa.

Priebeh zápasu

I. polčas:

Habánková na konci tretej minúty otvorila skóre v prospech Iuventy, favorizované domáce však otočili skóre na 5:3 vo svoj prospech.

Zemplínčanky hrali nebojácne a aj vďaka zákrokom brankárky De Almeidovej viedli päť minút pred prestávkou o tri góly 10:7.

Koncovka úvodného dejstva však vyšla lepšie hráčkam Elche, ktoré po štvorgólovej šnúre odchádzali do kabín s tesným náskokom 11:10.

II. polčas:

Iuventa ani v druhom polčase nepustila súpera do výraznejšieho náskoku, pevnou defenzívou držala s Elche krok a ešte v 56. minúte bol stav vyrovnaný 19:19.

Až v závere si potom španielsky tím vypracoval mierny náskok, keď tromi gólmi za sebou odskočil na 22:19 a Radovičová na druhej strane nepremenila sedmičku.

Skóre na 20:22 potom v drese hostí uzavrela v poslednej minúte Klučková.

Hlas po zápase

Peter Kostka, tréner Iuventy: "Sme v polčase finálového dvojzápasu, v ktorom máme dvojgólové manko a pred odvetou je všetko otvorené. Chceli sme vyhrať, ale v závere duelu bol úsek, keď som mal obavy, aby sa sme neprehrali o štyri či päť gólov. Celý čas sa mohli spoľahnúť na výbornú obranu, ktorou sme eliminovali silné stránky súpera. V prvom polčase sa to hráčky báli v útoku zobrať na seba. Škoda, že sme mali až tri nepremenené pokutové hody."

zdroj: slovakhadnball.sk

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Michalovce vstúpili do finále tesnou prehrou, šanca na Európsky úspech naďalej žije