K baranom sa vracia po roku. Je najvyšší čas, aby sme sa posunuli ďalej, vraví

Dávid Šoltés.
Dávid Šoltés. (Autor: TASR)
TASR|17. máj 2024 o 15:19

Posledne pôsobil v tíme Humenného.

BANSKÁ BYSTRICA. Slovenský hokejista Dávid Šoltés sa dohodol na trojročnej zmluve s klubom HC MONACObet Banská Bystrica.

Dvadsaťdeväťročný útočník sa po sezóne v Humennom vrátil späť pod Urpín. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Šoltés v minulom ročníku odohral za nováčika 43 zápasov a získal 23 bodov (10+13). Okrem Banskej Bystrice a Humenného obliekal aj dres Košíc, či Michaloviec.

V sezóne 2021/2022 sa stal víťazom Krištáľového puku za najkrajší gól sezóny v slovenskej najvyššej súťaži, o čom rozhodli svojim hlasovaním fanúšikovia.

"Po roku sa vraciam späť do Banskej Bystrice a veľmi sa teším na novú sezónu, pretože to tu mám veľmi rád. Skladá sa viac menej nové mužstvo, príde veľa nových chlapcov, čiže očakávam, že budeme chcieť hrať o tie najvyššie priečky tabuľky.

Budeme sa snažiť, aby sme urobili väčší úspech ako predošlé sezóny, a aby sme sa aj v play off posunuli vyššie ako len štvrťfinále. Už je najvyšší čas, aby sme sa posunuli ďalej a asi to bude hlavný cieľ," uviedol Šoltés, ktorý sa už pripravuje s tímom na začiatok nového ročníka.

"Som rád, že sa k nám po roku vracia Dávid, ktorého považujeme za domáceho hráča. Má dobrý hokejový vek a schopnosti na to, aby nám zlepšil ´secondary scoring´.

Zároveň ho pozná ešte z juniorských čias aj Vlado Országh (tréner - pozn.) a verím, že táto kombinácia dokáže Dávida posunúť a spraviť z neho ešte komplexnejšieho hráča," povedal športový manažér banskobystrického klubu Ľuboš Pisár.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»K baranom sa vracia po roku. Je najvyšší čas, aby sme sa posunuli ďalej, vraví