Skvelá správa zo zámoria! Demeka povolali do NHL

Jakub Demek v drese Vegas Golden Knights.
Jakub Demek v drese Vegas Golden Knights. (Autor: X/Vegas Golden Knights)
Oh my Hockey|23. feb 2024 o 20:23

Mladý Slovák mieri do prvého tímu Vegas Golden Knights.

LAS VEGAS. V piatok večer sa dočkal povolania do NHL 20-ročný útočník Jakub Demek, ktorého si Vegas Golden Knights vybrali na drafte v roku 2021 v štvrtom kole z celkovej 128. pozície.

Košický rodák odohral v tejto sezóne na farme v Hendersone 44 zápasov, počas ktorých vsietil päť gólov a pri ôsmich asistoval. S trinástimi bodmi mu v klubovom bodovaní patrí desiata pozícia medzi útočníkmi.

Debutu sa môže teoreticky dočkať na ľade Ottawy Senators v noci zo soboty na nedeľu. Ak do stretnutia nastúpi, stane sa 97. Slovákom v NHL a desiatym v tejto sezóne.

K povolaniu mu pomohla skutočnosť, že Vegas má momentálne mimo hru až päť útočníkov. Na listine zranených sú zapísaní Brett Howden, Jack Eichel, Pavel Dorofeyev, William Carrier a Mark Stone.

VIDEO: Najlepšie momenty Jakuba Demeka v predsezónnej príprave

Momentálne s ním klub počíta primárne ako s náhradníkom na päťzápasový trip po ihriskách súperov, počas ktorých sa okrem Ottawy stretne aj s Torontom, Bostonom, Buffalom a Columbusom. Ale NHL je známa tým, že všetko sa môže rýchlo zmeniť.

Demek mal v predsezónnej príprave viacero dobrých momentov, najmä v zápase proti San Jose Sharks. Bolo by výborne, keby dostal príležitosť na ne nadviazať.

Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Skvelá správa zo zámoria! Demeka povolali do NHL