Skúsený útočník sa žilinských Vlkov nebojí, Koyš očakáva náročnú sériu

Hokejisti tímu Vlci Žilina sa tešia po góle Róberta Vargu (v strede).
Hokejisti tímu Vlci Žilina sa tešia po góle Róberta Vargu (v strede). (Autor: Vlci Žilina/ facebook)
SITA|29. mar 2024 o 13:01

V základnej časti Dubničania prehrali všetky štyri zápasy so Žilinčanmi.

BRATISLAVA. Hokejisti Žiliny vstupujú do ďalšej fázy ich dlhodobého boja o postup do najvyššej súťaže.

Na Veľký piatok od 17.30 h hostia v prvom semifinále play-off Slovenskej hokejovej ligy hráčov Dubnice.

Suverénny víťaz základnej časti zo Žiliny postúpil vo štvrťfinále cez Žiar nad Hronom (4:1 na zápasy), hráči Dubnice prekvapili tabuľkovo vyššie nasadené Topoľčany (4:2).

V prospech žilinských Vlkov hovoria aj vzájomné zápasy - štyri víťazstvá - zo základnej časti. Dubničania však už ukázali, že v play-off ich netreba podceniť.

Suverén základnej časti potreboval na zdolanie húževnato bojujúcich "Indiánov“ zo Žiaru päť zápasov.

"Bola to veľmi ťažká séria. Očakával som takú, lebo Žiar nad Hronom je play-off mužstvo, čo dokázali aj v minulej sezóne. Majú výborného gólmana a trápili nás v každom zápase.

Treba sňať klobúk pred ich výkonmi. Dreli, hrali jeden za druhého, a spravili nám to veľmi nepríjemné,“ uviedol 28-ročný žilinský krídelník Patrik Koyš na webe shl.hockeyslovakia.sk.

Dubnica skončila v základnej časti na šiestom mieste. Postup cez tretie Topoľčany by sa dal nazvať prekvapením.

"Tušil som, že Dubnica môže prejsť cez Topoľčany, hoci tie boli na tom v dlhodobej tabuľke lepšie. Dubnické mužstvo mi príde lepšie poskladané na play-off so skúsenými hráčmi. Preto to pre mňa nebolo veľképrekvapenie,“ priznal Koyš, bronzový medailista z MS do 20 rokov 2015.

"Bude to veľmi ťažká séria so súperom, ktorý má výborný fyzický fond a skúsených hráčov.

Čo bude na nich platiť, to si necháme pre seba. Verím, že nastavíme správnu taktiku a dostaneme sa do finále," dodal skúsený žilinský útočník.

Ešte oveľa skúsenejší je Marek Hovorka. Tridsaťdeväťročný útočník Dubnice začal minulú sezónu práve v Žiline a neskôr získal s Košicami majstrovský titul. Vlani v lete potom zamieril do Dubnice.

V základnej časti Dubničania prehrali všetky štyri zápasy so Žilinčanmi, ale tri boli vyrovnaný a raz favorizovaný súper vyhral až po nájazdoch. Hovorka bol vtedy jediný úspešný strelec.

"V štyroch zápasoch sme im dali len jeden gól, no play-off je iná súťaž a môžu rozhodovať iné veci. Dúfam, že v Dubnici bude vypredané.

Táto fáza ligy si to už žiada a pevne verím, že fanúšikovia si nájdu cestu na štadión.

Vieme, že Žilina ožila hokejom a majú parádnych fanúšikov. Bude to výborná séria v krásnej atmosfére,“ uviedol Hovorka, vicemajster sveta z roku 2012.

Pavúk play-off SHL

(Autor: Sportnet)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Skúsený útočník sa žilinských Vlkov nebojí, Koyš očakáva náročnú sériu