Český expert Antoš o nešťastnom výroku: Nebola to uštipačnosť ani výsmech

Robert Záruba a Milan Antoš na MS v hokeji do 20 rokov 2024.

Český expert Antoš o nešťastnom výroku: Nebola to uštipačnosť ani výsmech

Robert Záruba a Milan Antoš na MS v hokeji do 20 rokov 2024. (Autor: REPROFOTO - ČT)
Robert Záruba a Milan Antoš na MS v hokeji do 20 rokov 2024.
Robert Záruba a Milan Antoš na MS v hokeji do 20 rokov 2024. (Autor: REPROFOTO - ČT)
Šimon Čop|5. jan 2024 o 07:00

Milan Antoš je sklamaný z úpadku hokeja v Česka a na Slovensku.

Po štvrťfinálovej výhre Česka nad Kanadou na MS v hokeji do 20 rokov 2024, vyriekol spolukomentátor Českej televízie MILAN ANTOŠ vo vysielaní vetu: “V Česku je obrovská radosť, lebo Slováci vypadli a my ideme ďalej.”

Niektorí v tom odhalili zle sformulovanú myšlienku, iní to vnímali ako zdravú rivalitu, ďalším sa to videlo neprofesionálne.

Pravda je, že Česi sa už tretí rok po sebe dostali cez prekážku, ktorú Slováci nevedia prekonať dlhých deväť rokov. V poslednom čase sa z Česka stal pravidelný účastník bojov o medaily z juniorských šampionátov.

Vníma to Antoš ako návrat medzi elitu? Čo sa v českom hokeji zmenilo, ak juniori dokážu porážať veľmoci?

Stretávame sa po semifinálovom zápase. Ako hodnotíte výkon Čechov a prečo nestačili na Švédsko? 

Dve tretiny to bolo dobré. V tretej však už boli lepší Švédi, keď dali gól na 3:2. Odohrali to potom veľmi chytro a český útok už v tretej tretine nemal toľko šancí. Zdalo sa mi, že potom už strácal aj istotu a rýchlosť, čiže Švédi tretiu časť hry zaslúžene zvládli. 

Proti Kanade aj v semifinále proti Švédsku vyzerali Česi výborne takticky pripravení. Je toto najsilnejšia stránka tímu? 

Určite. Takticky sa skvelo predviedli. Dokázali zvládnuť zápas s Amerikou aj s Kanadou a teraz dve tretiny so Švédmi a aj to sa počíta. Z taktiky si zaslúžia jednotku.

Šampionát začali prehrou so Slovenskom. Povedali by ste, že ich naštartovala? 

To by som nepovedal, ale boli zaskočení a možno im to pomohlo, že začali premýšľať omnoho viac takticky, že musia odohrať niektoré zápasy s tým, aby nerobili chyby. Zhrniem to tak, že ich tá prehra síce nenaštartovala, ale určite im pomohla. 

Vo štvrťfinále bola v istých pasážach Kanada dominantným tímom. Česi sa vyjadrili, že im prialo šťastie. Súhlasíte s tým? 

Áno, bolo to o šťastí. Ak by bola dala Kanada v druhej tretine o gól viac, tak by bolo rozhodnuté. Prvú tretinu však Česi výborne odohrali. Videli, že Kanaďania nie sú vo svojej koži, dali dva góly, potom to zvládli. 

Bolo to s veľkým šťastím, ale zas my sme to šťastie dlho nemali, aj výbery, ktoré hrali dobré zápasy, šťastie nemali a teraz sa to otočilo.

V rozhovore sa dočítate:

  • Čo povedal o výroku: “V Česku je obrovská radosť, lebo Slováci vypadli a my ideme ďalej.”?
  • Ako to, že Česi už tretíkrát po sebe postúpili do semifinále MS do 20 rokov?
  • Vracia sa Česko medzi hokejovú elitu?
  • Ako vníma úpadok českého a slovenského hokeja?
  • Myslí si, že by Česi mali hrať na Svetovom pohári v tíme Európy?

Puk si do siete nešťastne zrazil syn Radka Bonka Oliver. Potom dostával výhražné správy od kanadských fanúšikov, musel si zamknúť účet na Instagrame. Ako to vnímate? 

Myslím si, že z toho všetci robili veľké haló. Dnes sú tie sociálne siete veľmi rýchle a mladá generácia to sleduje omnoho viac než bežné noviny skôr. Ak sa taká vec stane, tak je to zvláštne a ľudia to prežívajú. Ale podľa mňa sa nič tak strašné nedeje.

Keď sme pri sociálnych sieťach, na tých sa rýchlosťou blesku rozšíril váš výrok: “V Česku je obrovská radosť, lebo Slováci vypadli a my ideme ďalej.” Ako ste to mysleli? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Český expert Antoš o nešťastnom výroku: Nebola to uštipačnosť ani výsmech