Faul či filmovanie? Valábik o kontroverznom vylúčení: Smiešne a trápne

Momentka zo zápasu HKM Zvolen - HK Nitra.
Momentka zo zápasu HKM Zvolen - HK Nitra. (Autor: TASR/AP)
Patrik Fotta|18. apr 2022 o 23:38

Odviedli sme kus dobrej roboty, hodnotil Oremus.

BRATISLAVA. Semifinálová séria Tipos extraligy medzi Zvolenom a Nitrou preniesla okrem vynikajúceho ofenzívneho hokeja aj množstvo kontroverzných a sporných výrokov rozhodcov.

Aj v šiestom dueli, ktorý vyhrali na domácom ľade nitrianski hokejisti 2:1 a v celej sérii triumfovali 4:2 na zápasy, došlo k spornej situácii.

V 59. minúte stretnutia bol vylúčený na 5 minút a do konca zápasu za seknutie amerického útočníka Petra Kriegera skúsený 41-ročný obranca Nitry Branislav Mezei.

"Bol to faul na dvojminútový trest, ale na vylúčenie do konca zápasu ani keby sme pozerali hádzanú. Pre mňa je to smiešne sa na to pozerať. Je to trápne," vravel hokejový expert v štúdiu RTVS Boris Valábik.

VIDEO: Faul Mezeia na Kriegera od času 7:01 min

Z opakovaných záberov sa zdalo, že Krieger faul prifilmoval, na čo poukázal aj Valábik.

"Predviedol výkon hodný Oscara, ktorý by ocenili na každej hollywoodskej scéne."

V úvodnom zápase série bol práve Krieger vylúčený za podobný faul rovnako v závere duelu. Podľa Valábika bol aj vtedy verdikt rozhodcov nesprávny.

"Tu sa bavíme o zlomovom zápase v sérii. Ak by z presilovky dal Zvolen gól, viem si predstaviť, žeby Nitrania cítili veľkú krivdu.

Rovnakú, akú cítili Zvolenčania pri vylúčení Kriegera v prvom zápase," konštatoval Valábik, ktorému dojem z inak vynikajúcej série pokazili práve sporné rozhodnutia.

"Museli by sme byť hluchí a slepí, aby sme ich nevideli," dodal.

Jeden napodobnil Lašáka, druhý Hašeka

V úvodnej tretine šiesteho zápasu excelovali brankári na oboch stranách. Ako prvý sa famóznym zákrokom predviedol hosťujúci Robin Rahm.

Ten vychytal najlepšieho strelca ligy Samuela Bučeka, ktorý strieľal puk do odkrytej bránky.

Komentátor Marek Marušiak ho prirovnal k zákroku Jána Lašáka v semifinále MS v Göteborgu.

Zahanbiť sa nenechal ani domáci brankár Matthew O'Connor, ktorý má skúsenosti aj z NHL.

"Predviedol podobný zákrok, ktorými Dominik Hašek trápil ruské či kanadské hviezdy na olympiáde v Nagane," povedal Marušiak.

Milo: Spokojnosť s ofenzívou, defenzívu doladíme

Fanúšikovia Nitry si oslavy postupu naplno užívali. Spievali chorály, tancovali a hráčov si skandovaním niekoľkokrát zavolali zo šatne na ľad.

"Je to paráda, keď vidím, že ľudia sa tešia a skandujú. Je to super pocit. Svojím prístupom, bojovnosťou a odhodlaním sme si to zaslúžili," povedal nitriansky asistent trénera Dušan Milo.

Jednoznačne najväčšou zbraňou Nitry je ofenzívna sila. Na jej čele stojí excelentný kanonier Samuel Buček, ktorý má na konte už 51 gólov.

"S ofenzívou môžeme byť určite spokojní. V defenzíve sme urobili nejaké chybičky, ale tie sa dajú odstrániť. Skúsime si to rozanalyzovať a do finále sa zlepšiť aj po tejto stránke," zhodnotil Milo.

Detaily zvládla lepšie Nitra, vravel Oremus

Zvolen po vypadnutí v semifinále neobháji majstrovský titul. Tréner Peter Oremus bol aj napriek tomu spokojný s výkonmi svojich zverencov počas celej sezóny.

"Chcem úprimne zablahoželať Nitre k postupu do finále. Odohrali proti nám výbornú sériu. Chýbalo nám viac gólov, aby sme boli úspešní.

Pter Krieger (vľavo) s trénerom Petrom Oremusom na lavičke Zvolena.
Pter Krieger (vľavo) s trénerom Petrom Oremusom na lavičke Zvolena. (Autor: TASR - Martin Baumann)

V každom jednom zápase chlapci odovzdali zo seba maximum. Odviedli sme kus dobrej a poctivej roboty pre zvolenských fanúšikov," povedal Oremus.

Tabuľkové postavenie po základnej časti podľa skúseného trénera nehralo takmer žiadnu rolu.

"Oni skončili len o tri body za nami. Stretli sa dve vyrovnané mužstvá. Rozhodovali maličkosti, v ktorých bola Nitra o čosi lepšia ako my," priznal lodivod Zvolena.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Faul či filmovanie? Valábik o kontroverznom vylúčení: Smiešne a trápne