Veľký prievan po neúspešnej sezóne. V Poprade končia najlepší hráči aj kapitán

Striedačka Popradu v druhom zápase štvrťfinále play-off proti Nitre
Striedačka Popradu v druhom zápase štvrťfinále play-off proti Nitre (Autor: TASR)
TASR|16. máj 2024 o 11:26

Popradský dres nebude obliekať až desať hráčov z uplynulého ročníka Tipos extraligy.

POPRAD. V drese hokejového klubu HK Poprad nebude v budúcej sezóne pokračovať Patrik Svitana, Tomáš Záborský a ďalší ôsmi útočníci z minuloročného tímu. "Kamzíci" o tom informovali na oficiálnej klubovej webstránke.

Tridsaťpäťročný Svitana je odchovanec Popradu, v uplynulej sezóne bol kapitán tímu. Od roku 2013 hral štyri roky v zahraničí, pôsobil v kazašskom Pavlodare a v Krakove. Do klubu spod Tatier sa vrátil pred sezónou 2017/18.

V uplynulom ročníku odohral 49 zápasov v základnej časti s bilanciou 7 gólov a 22 asistencií, vo vyraďovačke pridal bod za asistenciu. Bodovo to bola jeho najslabšia sezóna od návratu zo zahraničia.

"'Pinčimu' ďakujeme za všetko, čo odviedol pre náš klub. Želáme mu len to najlepšie v jeho ďalšej extraligovej kariére. Niektorým z hráčov bola ponúknutá zmluva aj na nasledujúcu sezónu, rozhodli sa však pokračovať vo svojich kariérach v iných kluboch," uviedol klub. Svitana v drese "kamzíkov" odohral celkovo 645 zápasov.

Okrem Svitanu menia pôsobisko aj ďalší útočníci. Z legionárov Peter Bates, Tyler Coulter, Ryan Dmowski a Oleksandr Peresunko.

Zo Slovákov končia okrem Záborského aj Peter Bjalončík, Dominik Jendek, Andrej Kukuča, Matej Paločko.

Dmowski, ktorý bol s 30 gólmi najlepší strelec základnej časti v ročníku 2023/24, bude pôsobiť v Hradci Králové. Jendek a Kukuča posilnili Zvolen.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Veľký prievan po neúspešnej sezóne. V Poprade končia najlepší hráči aj kapitán