Barani sa posilnili o slovenského obrancu, do Zámkov prichádza bývalý účastník MS

Vojtech Zeleňák si naposledy obliekol reprezentačný dres na šampionáte do 20 rokov.
Vojtech Zeleňák si naposledy obliekol reprezentačný dres na šampionáte do 20 rokov. (Autor: TASR)
TASR|16. máj 2024 o 19:08

Zeleňák si počas uplynulých troch rokov vyskúšal päť rôznych pôsobísk.

BANSKÁ BYSTRICA, NOVÉ ZÁMKY. Slovenský hokejový obranca Vojtech Zeleňák sa dohodol na dvojročnej zmluve s klubom HC MONACObet Banská Bystrica.

Do najvyššej slovenskej súťaže sa vráti po troch rokoch, odišiel z nej po sezóne 2020/2021. Klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

Zeleňák si počas uplynulých troch rokov vyskúšal päť rôznych pôsobísk. V ročníku 2023/2023 nastupoval najmä za Přerov v druhej najvyššej českej súťaži, v deviatich dueloch si vyskúšal aj tamojšiu extraligu v drese Vítkovíc.

V slovenskej extralige už hral aj za slovenskú "dvadsiatku," Zvolen, Košice, Michalovce a Trenčín.

"Bol o neho na Slovensku záujem, a preto som rád, že sa nám ho podarilo dotiahnuť minimálne na dve nasledujúce sezóny," uviedol športový manažér banskobystrického klubu Ľuboš Pisár.

Do kádra hokejistov HC MIKRON Nové Zámky pribudol 24-ročný lotyšský útočník Emils Gegeris. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Pre Gegerisa budú Nové Zámky prvé pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži. Jeho doterajšia kariéra sa odvíjala najmä v rodnej Rige, v ktorej drese si zahral v KHL a aj jej mládežníckej obdobe MHL.

V uplynulých troch sezónach pôsobil v najvyššej francúzskej súťaži, v ktorej si postupne obliekal dresy tímov Anglet, Mulhouse a Cergy-Pontoise.

V sezóne 2023/2024 mal v 39 zápasoch bilanciu 28 gólov a 12 asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Barani sa posilnili o slovenského obrancu, do Zámkov prichádza bývalý účastník MS