Ničila súperov, vyhrala takmer všetko. Potvrdí Žilina, že má na lepšiu súťaž?

Žilinský útočník Róbert Varga strieľa gól v zápase proti Prešovu.

Ničila súperov, vyhrala takmer všetko. Potvrdí Žilina, že má na lepšiu súťaž?

Žilinský útočník Róbert Varga strieľa gól v zápase proti Prešovu. (Autor: Vlci Žilina/ facebook)
Žilinský útočník Róbert Varga strieľa gól v zápase proti Prešovu.
Žilinský útočník Róbert Varga strieľa gól v zápase proti Prešovu. (Autor: Vlci Žilina/ facebook)
Miroslav Kováčik|14. mar 2024 o 12:15

Žilina vstúpi do play-off Tipos SHL ako jednoznačný favorit.

V priemere strieľali 4,6 gólu na zápas, v dvoch stretnutiach pokorili dvojcifernú métu a celkovo vyhrali základnú časť Tipos SHL s priepastným rozdielom.

Hokejisti tímu Vlci Žilina sa však už aj v predošlých ročníkoch presvedčili o tom, že play-off je úplne iná súťaž. V kľúčovej časti sezóny zaváhali aj vlani, keď v siedmom zápase finálovej série nestačili na Humenné.

Namiesto osláv z postupu zavládlo pod Dubňom sklamanie, no tentokrát si Žilinčania podobný scenár nechcú pripustiť. Cieľom je návrat do extraligy.

"Musíme sa sústrediť na každý jeden zápas a potom môžeme byť úspešní," povedal pre Sportnet najproduktívnejší hráč tímu RÓBERT VARGA.

Ako hodnotíte základnú časť, v ktorej ste prehrali len tri zo 46 zápasov?

Boli sme veľmi spokojní. Stanovili sme rekord v počte bodov, ale myslím si, že o to nikomu z nás nešlo. Oveľa podstatnejšie je, že sme sa zlepšovali v tých veciach, na ktorých sme pracovali ako tím. 

Samozrejme, ako každý sme chceli byť na čele, ale nebolo dôležité, či vyhráme o 30, 20 alebo desať bodov. Sústredili sme sa na našu hru, ktorú tréneri nastavili. Je super, že sme iba trikrát prehrali, no v konečnom dôsledku bude podstatné, kto bude úspešný v play-off. 

Druhému Prešovu ste nadelili až 34 bodov. V čom vidíte príčiny tohto rozdielu? Je to zázemím klubu či hráčskou kvalitou? 

Určite pridá hráčom na pohode, pokiaľ majú kvalitné zázemie zo strany klubu. V Žiline tomu tak je a takisto si myslím, že kvalita nášho kádra je top na túto ligu. V základnej časti všetko fungovalo, ako malo. Oproti predošlej sezóne sme sa zlepšili v defenzíve, čo bolo vidno. 

V sezóne ste ťahali aj sériu 23 duelov bez prehry. Bolo náročné vyvarovať sa strate koncentrácie, keďže ste mali obrovský náskok?

Prízvukovali sme si, aby sme boli koncentrovaní a žiaden zápas nepodcenili. Predsa len, hokej nás živí a snažíme sa k tomu pristupovať profesionálne.

Do každého stretnutia sme išli s cieľom získať tri body, hrať svoju hru, a preto sme ani príliš nevnímali, akú dlhú víťaznú sériu ťaháme. 

Ako hodnotíte základnú časť z individuálneho pohľadu? V 45 zápasoch ste nazbierali 60 bodov za 31 gólov a 29 asistencií.

Hodnotím to určite pozitívne. Moje a tiež výkony tímu boli stabilné, čo je dôležité. Tie čísla nie sú len mojou zásluhou, ale celej formácie.

V útoku sme veľké množstvo zápasov hrali spolu s Peťom Galambošom a Jurom Bezúchom a je super, že sme nemali žiadne veľké výkyvy. 

Žilinský útočník Róbert Varga strieľa gól v zápase proti Trebišovu.
Žilinský útočník Róbert Varga strieľa gól v zápase proti Trebišovu. (Autor: Vlci Žilina/ facebook)

S Martinom Jakúbekom ste bojovali o pozíciu najlepšieho strelca. Boli medzi vami nejaké podpichovačky alebo ste o tom nehovorili?

Príliš sme to neriešili, no paradoxné je, že ma predbehol o gól, na ktorý som mu prihral (smiech). Ale, samozrejme, to mi nevadí. Myslím si, že v tejto lige to nie je príliš podstatné, predsa len to nie je NHL. 

Blíži sa play-off. Vlaňajšia sezóna sa skončila pre vás veľkým sklamaním. Je na tím vyvíjaný väčší tlak po takej dominantnej jazde?

Všetci, ktorí sme boli v tíme aj v minulej sezóne, sme sa z toho neúspechu poučili. A či vnímame tlak? Snažíme sa na to nemyslieť a hovoríme si jedno:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Ničila súperov, vyhrala takmer všetko. Potvrdí Žilina, že má na lepšiu súťaž?