Získali obrovskú posilu a zaútočia na pohár. Vyjde Tatarovi na tretí pokus Stanley Cup?

Timo Meier v drese San Jose Sharks.

Získali obrovskú posilu a zaútočia na pohár. Vyjde Tatarovi na tretí pokus Stanley Cup?

Timo Meier v drese San Jose Sharks. (Autor: SITA/AP)
Timo Meier v drese San Jose Sharks.
Timo Meier v drese San Jose Sharks. (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|27. feb 2023 o 15:55

Devils získali Tima Meiera a neutrpeli straty, ktoré nechceli.

NEWARK. Najväčšia a najkomplikovanejšia. Dva prívlastky, ktoré prischli výmene Tima Meiera zo San Jose do New Jersey hneď, ako sa stala. Pred blížiacou sa uzávierkou prestupov zatiaľ tromfla všetky ostatné.

Okolnosti tohto trejdu boli v čomsi iné. Zatiaľ platilo, že insideri nemali toľko informácií ako v predošlých rokoch. O presunoch Horvata, O´Reillyho či Tarasenka sme sa dopočuli v podstate až z oficiálnych zdrojov.

O záujme Devils o Meiera sa ale hovorilo už niekoľko týždňov. Aj v posledných hodinách pred výmenou prinášali novinári zaujímavé informácie. Vďaka nim sme vedeli aj to, že po vyradení Caroliny z okruhu záujemcov bojovali o Švajčiara len Vegas a New Jersey.

Tento boj napokon „diabli“ doviedli do víťazného konca. Nestalo sa, čo v lete s Gaudreauom, a čo si manažment zaumienil, čo splnil.

Nielenže ide o hviezdnu posilu. Generálny manažér Tom Fitzgerald urobil výbornú prácu aj v rámci do posledného detailu prešpekulovaného trejdu a vyhláseného strelca získal za výbornú protihodnotu.

Samé „ak“

Väčšinu výmen netreba študovať dlhšie ako minútu. Človek si prejde zopár mien, prezrie si zahrnuté draftové voľby či deľbu platu drahého hráča a rozumie, s čím má do činenia.

Tento prípad je však špeciálny. Aj tie úplne prvé dojmy sa dajú zdieľať až po plus-mínus pätnástich minútach, keď človek konečne pochopí všetky komplikované podmienky draftových výberov a zahĺbi sa do pozadia relatívne neznámych mien.

Dres mení až deväť hráčov.

Meier opúšťa San Jose spolu s obrancami Scottom Harringtonom a Santerim Hatakkom, útočníkom Timurom Ibragimovom, brankárom Zachom Emondom a voľbou v piatom kole draftu 2024.

San Jose zas získava obrancov Šakira Muchamadullina a Nikitu Ochoťuka, útočníkov Fabiana Zetterlunda a Andreasa Johnssona, podmienečné voľby v prvých kolách draftov 2023 a 2024 a výber v siedmom kole draftu 2024.

Sharks si k tomu ponechajú polovicu z Meierovho platu. Ten činí šesť miliónov dolárov.

Človeku sa z toľkých informácií naraz až zatočí v hlave. Pritom to ale nie je to najhoršie, keďže vysoké draftové voľby sú podmienené viacerými faktormi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Získali obrovskú posilu a zaútočia na pohár. Vyjde Tatarovi na tretí pokus Stanley Cup?