Šille predĺžil zmluvu so Slovanom Bratislava, veterán Starosta pokračuje v Dukle Trenčín

Timotej Šille.
Timotej Šille. (Autor: TASR - Dano Veselský)
TASR|17. máj 2024 o 21:39

Starosta odohrá deviatu sezónu v rade v drese Trenčína.

BRATISLAVA. Slovenský hokejista Timotej Šille bude aj v sezóne 2024/2025 obliekať dres HC Slovan Bratislava.

Vedenie klubu si uplatnilo opciu v zmluve s 28-ročným útočníkom. Informovala o tom oficiálna stránka Slovana.

Šille prišiel do Slovana vlani v novembri, pôvodne na mesačnú skúšku. Center využiteľný aj na krídle skóroval hneď v prvom striedaní, napokon nastúpil do 38 zápasov, v ktorých dal deväť gólov a na ďalších osem asistoval.

Sezónu skončil ako ôsmy najproduktívnejší hráč mužstva. Aj to mu pomohlo k predĺženiu kontraktu.

"Teší ma, že po skončení uplynulej sezóny sa mi dostala dôvera v podobe predĺženia zmluvy. Zároveň sa s tým v žiadnom prípade nechcem uspokojiť.

Každý deň vstávam so zámerom byť lepší, aby som bol v novej sezóne pre mužstvo čo najdominantnejší a najplatnejší, aký dokážem byť.

Už teraz sa teším na novú sezónu. Verím, že budem môcť so spoluhráčmi robiť fanúšikom radosť. Dúfam, že budeme od začiatku a hlavne na konci sezóny s tímom úspešní," uviedol Šille.

V extralige nastupoval aj za Skalicu, Nitru, Banskú Bystricu a Nové Zámky.

Za sebou má aj viacero zahraničných angažmánov, pôsobil v kanadskej juniorskej súťaži QMJHL, vo Švédsku, Nemecku i v medzinárodnej súťaži EBEL.

Slovensko reprezentoval na MS do 18 rokov v roku 2013, keď nastúpil do šiestich zápasov a zaznamenal jednu asistenciu.

Hráči s platnou zmluvu s tímom HC Slovan Bratislava na sezónu 2024/25:

Brankári: Denis Godla, Patrik Andrisík

Obrancovia: Andrej Golian, Sena Acolatse, Patrik Bačik, Michal Sersen, Ladislav Romančík, Tomáš Královič

Útočníci: Liam Pecararo, Samuel Takáč, Jakub Minárik, Adam Lukošik, Daniil Fominych, Roman Kukumberg, Timotej Šille, Tomáš Dudáš

Starosta pokračuje v Trenčíne

Slovenský hokejový obranca Tomáš Starosta bude aj v sezóne 2024/2025 obliekať dres Dukly Trenčín. Klub o tom informoval na svojich sociálnych sieťach.

Pre Starostu, ktorý 20. mája oslávi 43. narodeniny, to bude deviata sezóna v sérii a pätnásta v kariére, keď bude obliekať dres Trenčína.

"Je to kvalitný obranca, plný skúseností, ktoré prenáša do nášho mužstva, no najmä na našich mladých hráčov, ktorí využívajú príležitosť učiť sa od tých najlepších," uviedol klub.

V uplynulom ročníku odohral 45 zápasov v základnej časti a získal šesť bodov (1+5), v play off nastúpil vo všetkých piatich dueloch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Šille predĺžil zmluvu so Slovanom Bratislava, veterán Starosta pokračuje v Dukle Trenčín