Edmonton si zachránil sezónu, Draisaitl na 100 bodov potreboval len 60 zápasov

Radosť hráčov Edmontonu po góle.
Radosť hráčov Edmontonu po góle. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|19. máj 2024 o 04:59

Hráči z kanadskej Alberty si proti Vancouveru vybojovali zápas číslo 7.

NHL - play-off

Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Góly: 9. Holloway (Draisaitl, Bouchard), 28. Hyman (McDavid, Nugent-Hopkins), 32. Bouchard (McDavid, Nugent-Hopkins), 44. Nugent-Hopkins (McDavid, Bouchard), 54. E. Kane (Draisaitl) – 11. Höglander (E. Pettersson, Hronek)

Brankári: Skinner 14/15 - Šilovs 22/27

/stav série 3:3/

NEW YORK. Hokejisti Edmontonu Oilers zvládli kľúčový šiesty zápas druhého kola play-off NHL a udržali sa v hre. V derby kanadských tímov vyhrali nad Vancouverom 5:1 a vyrovnali stav série na 3:3.

"Olejári" vstúpili do zápasu lepšie, Dylan Holloway skóroval po individuálnom prieniku v deviatej minúte. Canucks ale čoskoro vyrovnali zásluhou Nils Hoglandera.

V prvej tretine vystrelili na bránu súpera oba tímy zhodne štyri strely.

V aktívnejšej druhej tretine si Edmonton vytvoril vedenie. Najprv sa presadil Zach Hyman. Bol to pre neho desiaty gól v tohtoročnej edícii play-off, čím sa osamostatnil na prvej priečke medzi strelcami.

Dvojgólové vedenie tímu priniesol Evan Bouchard po tvrdej strele príklepom od modrej.

V záverečnej časti hry sa presadil aj Ryan Nugent-Hopkins, pre ktorého to bol tretí bod v dueli. V doposiaľ najjednoznačnejšom súboji týchto dvoch celkov v sérii skóroval ešte aj Evander Kane, ktorý vystrelil hneď po vhadzovaní a prekonal Šilovsa.

Oilers v zápase vyhrali aj na strely pomerom 27:15.

Hviezdny útočník Leon Draisaitl si v zápase pripísal dve asistencie a dosiahol tým na sto bodov v play-off. Podarilo sa mu to ako tretiemu najrýchlejšiemu v histórii už vo svojom 60. zápase. Rýchlejší boli len Wayne Gretzky a Mario Lemieux.

Draisaitl bodoval v každom zápase tohtoročného play-off, kde je s 23 bodmi v 11 zápasoch lídrom produktivity.

Hneď za ním je s 21 bodmi Connor McDavid, ktorý v noci zaznamenal tri asistencie. Kapitán Oilers tento míľnik prekročil už v treťom ročníku v rade. Rekord NHL sú štyri sezóny s minimálne 20 bodmi v play-off v rade, držia ho Trottier, Bossy a Fedorov.

Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Edmonton si zachránil sezónu, Draisaitl na 100 bodov potreboval len 60 zápasov