VIDEO: NHL spoznala prvého semifinalistu. Rangers zdolali Carolinu, hrdinom Kreider

Hokejisti New Yorku Rangers sa tešia z postupu.
Hokejisti New Yorku Rangers sa tešia z postupu. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|17. máj 2024 o 06:54

Vancouver rozhodol proti Edmontonu v poslednej minúte.

NEW YORK. Hokejisti New Yorku Rangers postúpili do konferenčného finále NHL. V noci na piatok vyhrali 5:3 v šiestom zápase série proti Caroline.

Hrdinom sa stal Chris Kreider. "Jazdci" totiž po druhom dejstve prehrávali 1:3. Ich útočník v tretej dvadsaťminútovke strelil čistý hetrik a otočil stav stretnutia v prospech hostí.

"Hovorili sme o tom, že chceme byť odolná a súťaživá partia. Myslím si, že sme to dnes dokázali," vyhlásil strojca postupu.

Podľa Vincenta Trochecka je úspešná tretia tretina dielom tímovej hry. "Museli sme urobiť rozhodnutie - buď zapnúť na plné otáčky, alebo nie. Nakoniec sa predviedlo dvadsať chalanov z nášho mužstva," zhodnotil.

Súper Rangers vo finále konferencie vzíde zo série medzi Floridou a Bostonom. Newyorčania boli medzi najlepšou štvoricou naposledy v roku 2022.

O hrdinskom výkone sa bude hovoriť aj vo Vancouveri. Ten o výhre v piatom stretnutí proti Edmontonu rozhodol v poslednej minúte.

Strelcom rozdielového gólu na 3:2 sa stal J. T. Miller. Tribúny rozjasal v čase 19:28, keď si ho obrana Oilers nepostrážila pri dorážke.

"Kosatky" sa ujali vedenia v sérii 3:2. Rozhodnúť o postupe do finále Západnej konferencie budú môcť v sobotu.

NHL - 2. kolo play-off:


Carolina - NY Rangers 3:5 (1:0, 2:1, 0:4)

Góly: 19. Nečas (Martinook, Orlov), 25. Jarvis (S. Aho II, Svečnikov), 30. S. Aho II (Svečnikov, Slavin) – 26. Trocheck (Panarin), 47. Kreider (Zibanejad, Roslovic), 52. Kreider (Panarin, Trocheck), 56. Kreider (R. Lindgren, Roslovic), 60. Goodrow (K. Miller)

Brankári: Andersen 19/23 - Šesťorkin 33/36


Vancouver - Edmonton 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)

Góly: 18. Soucy (Blueger, Podkolzin), 26. Di Giuseppe, 60. J. Miller (E. Lindholm, E. Pettersson) – 5. E. Kane (Draisaitl, Desharnais), 18. Janmark (C. Brown, Kulak)

Brankári: Šilovs 21/23 - Pickard 32/35


Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: NHL spoznala prvého semifinalistu. Rangers zdolali Carolinu, hrdinom Kreider