II. liga – Banskobystričan Polievka: Góly ma tešia a tešia ma o to viac, že pomáhajú tímu

Branislav Sarňák|23. okt 2019 o 08:00

BANSKÁ BYSTRICA (SFZ) – Je tretí najlepší zakončovateľ II. ligy a zároveň najlepší strelec Banskej Bystrice. Reč je o útočníkovi Dukly Róbertovi Polievkovi, ktorý naposledy v uplynulom 14. kole rozvlnil dvakrát sieť Trebišova. Banskobystričania odohrali spomínané „domáce“ stretnutie v Žiari nad Hronom, keďže na ich Štiavničkách sa začala rekonštrukcia.

Futbalisti zo srdca Slovenska sú doposiaľ v aktuálnej sezóne najofenzívnejším tímom, keď nastrieľali 38 gólov. Polievka sa tešil z desiatich zásahov. „Góly ma tešia a tešia ma o to viac, že pomáhajú tímu k aktuálnemu postaveniu v tabuľke,“ povedal pre futbalnet.sk Róbert Polievka. Ten dvomi gólmi pomohol spoluhráčom k udržaniu prvej priečky a sobotnej výhre 4:0 nad Trebišovom. „Pomohol nám rýchly gól, ten ukázal, ako sa bude zápas vyvíjať. Trebišov nebol ľahký súper, má dobrý káder a je len otázka času, kedy začne vyhrávať a pôjde na vyššie priečky,“ konštatoval niekdajší mládežnícky reprezentant Slovenska.

Hráči Dukly sú tri kolá pred zimnou prestávkou na prvej priečke. „Do sezóny sme šli s cieľom zachrániť sa a teraz sme na opačnom póle tabuľky. Máme kvalitné mužstvo, ktoré získava body. Ideme skromne od zápasu k zápasu a to je ten najlepší recept na body,“ vravel Polievka.

Banskobystričania odohrali ostatný „domáci“ zápas na štadióne FK Pohronie, keďže ich stánok Štiavničky začali rekonštruovať. „Veľmi milo ma prekvapilo prostredie, zázemie a ochota usporiadateľov na štadióne. Prišlo viac ako 500 ľudí, cítili sme sa tam ako doma. Ďakujeme všetkým za skvelú organizáciu zápasu,“ zakončil Polievka.

(Autor: SFZ)

Poďakovanie sa klubu MFK Dukla Banská Bystrica fortunaligovému FK Pohronie

„Keďže štadión v Banskej Bystrici prechádza rekonštrukciou, naša voľba miesta posledného domáceho jesenného zápasu pripadla na Zvolen, s ktorým veľmi dobre spolupracujeme. Avšak štadión vo Zvolene, nech je akokoľvek nový, nemá momentálne platný certifikát a tak sme museli hľadať iné riešenie. Jedno z nich bol Žiar nad Hronom a všetci v klube sme boli milo prekvapení, s akou ústretovosťou sa to u funkcionárov žiarskeho futbalu stretlo. Či už to bol manažér klubu Stano Neuschl, predseda výkonnej rady Igor Rozenberg alebo aj pracovitý a veľmi ochotný hospodár Maroš Pažout, ktorý v zápase plnil aj funkciu hlásateľa a prispel tak k fantastickej atmosfére, nikto z nich ani na sekundu nezaváhal a aj keď času už bolo málo, nezištne nám pomohli zorganizovať ,x‘ vecí potrebných na uskutočnenie zápasu. Dali nám na jeden deň do rúk celý svoj štadión, všetky svoje priestory a aj technicko-materiálne zabezpečenie. Vzorne pripravili hraciu plochu a vytvorili pre nás, ale aj pre návštevníkov slušný komfort. Z prístupu ľudí v Žiari nad Hronom by si mnohí mohli zobrať príklad, pretože heslo ,Futbal nás spája‘ pre mňa osobne neznie od nikoho tak úprimne ako od Žiarčanov,“ uviedol marketingový manažér Banskej Bystrice Ivan Šimko

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Banskobystričan Polievka: Góly ma tešia a tešia ma o to viac, že pomáhajú tímu