II. liga – Banskobystričania na jar vo Zvolene? Šimko: Došlo k uzavretiu dohody

Branislav Sarňák|3. feb 2020 o 10:30

BANSKÁ BYSTRICA (SFZ) – Vyriešil prechodný domov počas jarnej časti! Reč je o druholigistovi z Banskej Bystrice, ktorý druhú polovicu sezóny odohrá na štadióne MFK Zvolen. Na banskobystrických Štiavničkách prebieha rekonštrukcia.

Futbalisti Dukly sú po jeseni na prvom mieste a to aj vďaka fanúšikom, ktorých prilákali svojimi výkonmi a najmä výsledkami na tribúny. Počas deviatich domácich duelov na jeseň, prešlo bránami štadióna v priemere 1038 ľudí (započítaný aj duel 14. kola s Trebišovom v Žiari nad Hronom – pozn.). Teraz podporu priaznivcov v boji o postup do Fortuna ligy budú potrebovať aj v prechodnom domove na zvolenskom štadióne. „V uplynulých dňoch došlo k uzavretiu dohody medzi Duklou a MFK Zvolen ohľadom odohratia jarnej časti súťaže vo Zvolene. Funkcionári Zvolena momentálne pripravujú dokumentáciu potrebnú pre začiatok procesu certifikácie. Komisia pre štadióny Slovenského futbalového zväzu vo svojom vyjadrení už predbežne informovala všetky kluby II. ligy, že štadión vo Zvolene by mal spĺňať požiadavky na získanie certifikátu, a tak by mal byť proces certifikácie len akousi formalitou. V jarnej časti súťaže Dukla odohrá šesť domácich stretnutí, z ktorých dve kolidujú s domácimi stretnutiami Zvolena. Keďže aj MFK hráva domáce stretnutia v sobotu, tieto dva duely budeme pravdepodobne predohrávať v piatky. Ide o zápasy 28. kola s Petržalkou a 30. kola s Bardejovom,“ ozrejmil pre futbalnet.sk marketingový manažér klubu Ivan Šimko. Banskobystričania budú mať tréningový stan rozložený v Kremničke. „Aj predzápasové tréningy budeme mať v Kremničke, do Zvolena pôjdeme len na samotný zápas,“ povedal Šimko.


(Autor: SFZ)

To, že to Banská Bystrica myslí s postupom vážne, hovorí aj systematické posilňovanie sa. Po zakončovateľovi Miladinovi Vujoševičovi získala Dukla aj novú tvár do obrany. Klub sa posilnil o skúseného obrancu Jána Noska, ktorý do tímu príchádza z FK Pohronie. „V Pohroní sa mi končila zmluva k 31. 1. 2020 a nedohodli sme sa s vedením klubu na jej pokračovaní. Akurát v tom období ma kontaktoval pán Norbert Juračka (manažér A mužstva - pozn.), stretli sme sa aj pánom Petrom Krnáčom (funkcionár MFK Dukla Banská Bystrica - pozn.) a rýchlo sme dospeli k dohode. Som veľmi šťastný, že som v Banskej Bystrici, na toto pôsobenie sa veľmi teším! Očakávam, že mužstvu sa bude dariť minimálne tak ako uplynulú jeseň,“ povedal Nosko po podpise zmluvy pre mfkdukla.sk. Navyše dobrá správa pre fanúšikov je, že z jesenného kádra nie je nikto na odchode.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Banskobystričania na jar vo Zvolene? Šimko: Došlo k uzavretiu dohody