II. liga – Bardejov vyhral po viac ako dvoch mesiacoch, Berta: Mužstvo som sa snažil pozdvihnúť po psychickej stránke

(Zdroj: Partizán Bardejov, Autor: Partizán Bardejov)
Branislav Sarňák|5. nov 2018 o 12:00

BARDEJOV (SFZ/BRANISLAV SARŇÁK) – Bardejov čakal na výhru v II. lige viac ako dva mesiace. Mužstvo zo Šariša sa tešilo v tejto sezóne tešilo z troch bodov najskôr v 4. kole, keď zdolalo Inter doma 2:0. Druhý plný bodový zisk zaznamenalo počas uplynulého kola, keď si poradilo s rezervou Žiliny 3:0.

Bardejovčania o všetkom dôležitom rozhodli už v prvom polčase, keď hostí prekonali tri razy. V 16. min sa tešil z presného zásahu Grohoľ, potom dva razy zahrával pokutový kop Milunovič a v oboch prípadoch sa trafil do čierneho. „Vedeli sme, že Žilina má v tíme mladých a behavých chlapcov, ale ešte nevedia znášať, alebo menej znášajú, dôraz v osobných súbojoch. Preto sme na súpera vybehli a dali sme tri góly. Čo sa týka druhej polovice stretnutia, tak štart sme mali slabší, súper mal vyloženú gólovú šancu, ktorú náš brankár chytil. Po tejto akcii sme sa museli opäť naštartovať, Žilinčania boli v tom čase kombinačne lepší,“ okomentoval duel s mladými "šošonmi" kouč Partizána Bardejov Roman Berta, ktorý počas jesennej časti vystriedal na lavičke Jozefa Daňka.

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Bardejovčania pod novým trénerom doposiaľ tri razy remizovali (s Prešovom 1:1, so Skalicou 0:0 a s Lokomotívou Košice 1:1), raz prehrali (s Popradom 2:5) a pripísali si jeden triumf (so Žilinou B 3:0). „Každý tréner, ktorý príde k novému mužstvu, sa musí najskôr zorientovať. Niektorých hráčov som poznal, s niektorými som sa zoznámil. No na to sa nik nepozerá, najdôležitejšie sú výsledky. Nikomu nepridajú na pohode remízy po vlastných góloch či prehra s Popradom, keď sme súperovi prihrali na štyri góly. Mužstvo som sa snažil pozdvihnúť po psychickej stránke. Preto nás výhra 3:0 nad Žilinou teší,“ uviedol 53-ročný tréner.

Rodák zo Sečoviec prezradil, v čom tlačí jeho zverencov topánka. „Máme úzky káder a v každom zápase sme hrali s inou základnou zostavou, nedarí sa nám to stabilizovať,“ povedal. Najbližšie jeho zverencov čaká stretnutie v Komárne. „Chlapcov pripravujem tak, aby sme aj v tomto zápase niečo uhrali,“ zakončil Berta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Bardejov vyhral po viac ako dvoch mesiacoch, Berta: Mužstvo som sa snažil pozdvihnúť po psychickej stránke